23 Ekim 2008 Perşembe

AKM'siz Devlet Tiyatroları!...

Foto: İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Osman Wöber, Kurtlar Vadisi dizisinin Tuncay Kantarcı rolündeki sureti!...
(Kurtlar Vadisi oyuncularının fotoğrafları için TIKLAYINIZ!)


Atatürk Kültür Merkezi'ni nadasa bırakan Devlet Tiyatroları; İstanbul'da Kenterler, Cevahir ve Beykoz'daki tiyatrolara kaldı. Tiyatro salonlarını merkezden varoşlara süren AKP iktidarı, tiyatroyu sevmediğini her uygulamasıyla belli ediyor. Dizilerden zaman bulamayıp, düşünebilme sürecine giremeyen oyuncular da, AKP'ye karşı kılını bile kıpırdatamıyorlar!...

Kurtlar Vadisi oyuncusu Osman Wöber'in yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu'yla ilgili haberi, Milliyet'ten aktarıyoruz:


"Saatleri Ayarlama Enstitüsü"


İstanbul Devlet Tiyatroları’nda bu hafta "Saatleri Ayarlama Enstitüsü", "Bavul Hikayesi" ve "Uyarca" adlı oyunlar sahnelenecek.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın aynı adlı romanından uyarlanan "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" adlı oyun 28-31 Ekim tarihleri arasında Harbiye Kenter Tiyatrosu’nda, "Bavul Hikayesi" adlı oyun İstanbul Devlet Tiyatroları Cevahir Sahnesi’nde, "Uyarca" adlı oyun da İstanbul Devlet Tiyatroları Beykoz Feridun Karakaya Sahnesi’nde izlenebilecek.

(Kaynak: Milliyet)

***

Not: Maaşlarını, benim ve halkımın verdiği vergilerden alan Devlet Tiyatroları oyuncuları, Kurtlar Vadisi'nde oynamayı bırakmalılar. İzleyicileri şiddete teşvik eden bu dizi, Devlet Tiyatroları oyuncularına duyulan saygıyı azaltıyor. Bu dizide oynayan tiyatrocular nedeniyle, sadece DT oyuncularının değil, tüm tiyatro sanatçılarının saygınlığı azalıyor. DT oyuncuları, bu dizide oynamayı sürdürürlerse, hükümetin anladığı dilden söylüyorum: Verdiğim vergiler nedeniyle oluşan hakkımı helal etmeyeceğim!... (Hilmi Bulunmaz)