1 Eylül 2008 Pazartesi

Küçük de olsa adım atanlar var...

Türkiye tiyatrosunun en ünlü profesörü Özdemir Nutku'nun iftirası saptanmışken, gelecek adına fazla umutlanmamak gerektiği duygusu yerleşiyor. Ne var ki tüm çürümüşlüğe karşın, gençlerin küçük de olsa attığı adımlar, yeniden umutlanmamızı harekete geçiriyor. Bugün bize yollanan bir e-postayı okurlarımızla paylaşmak istedik:


Vakit Tamam Beyler!

T.S. Eliot’un şiirlerinden…*

Tasarım ve Reji: Şule Ateş
Hareket Yönetimi: Tuğba Özkul
Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz
Ses Tasarımı: Fatih Aydoğdu

Oyuncular: Banu Çiçek Barutçugil, Pınar Bekaroğlu, Dizem Kaftan, Tülin Özen, Tuğba Özkul, Funda Şen

Suzuki Yöntemi Atölye Çalışması: Devrim Nas
Fotoğraflar: Eylem Ertürk
Reji Asistanı: Banu Çiçek Barutçugil

Burası neresi, hangi ülke, dünyanın hangi bölgesi?

Savaşlar ve doğal felaketlerle; giderek benzeşen şehirler ve aynılaşan yaşam biçimleriyle ağır bir iniltiye dönüşen yerküre...

Sana korkuyu göstereceğim bir avuç tozda.

Kronikleşen dehşet duygusundan kurtulmak için gündelik hayatin rutinine kendini gömen kadınlar(insanlar)...

İşte böyle kopar kıyamet

Gümbürtüyle değil iniltiyle.

Her şey yolundaymış gibi yaparak ve günlük rutine sarılarak yok saymaya çalıştığımız korku ve dehşet duygusu, bizi her gün biraz daha ele geçiriyorken, nereye, hangi geleceğe doğru yol alıyoruz? Korku içimize böyle yerleşmişken, kıyameti kutsal kitaplarda aramanın gereği var mı?

“Vakit Tamam Beyler! T. S. Eliot’un “Katedralde Cinayet” isimli oyununun koro bölümleri ve “Çorak Ülke”, “Oyuk Adamlar” , “Marina” şiirlerinden yararlanılarak oluşturulmuş kısa bir metne dayanan, hareket odaklı bir çalışma. Tekst ve hareketin etkileşim/birleşim noktaları üzerine bir araştırma.

Teşekkürler:
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü Performans Alanı ve Bilgililer Derneği; Hareket Atölyesi; Aylin Kalem, Zeynep Günsür, Çağla Ormanlar; Mine Özerden; Emre Öziş; Candaş Şişman; Deniz Kader; Lokman Doğmuş; Ekmel Ertan.


*Çorak Ülke Dört Kuartet ve Başka Şiirler, Çeviren: Suphi Aytemur, Adam, 1990; Katedralde Cinayet, Çeviren: Turgut Akman, Binbirdirek, 1997.

Süre : 50 dakika

15 – 16 Eylül 21.00 Talimhanetiyatrosu

Tam 15.00 - Öğrenci 10.00

Gişe Tel: 212 238 85 09

www.talimhanetiyatrosu.com
www.biletix.com