24 Eylül 2008 Çarşamba

Safsata değil; bilimsel gerçek!...


Türlerin Kökeni, İngiliz doğa bilimci Charles Darwin'in 24 Kasım 1859'da yayınlanan kitabı. Orjinal adı, Yaşam Mücadelesinde Doğal Seçilim veya Avantajlı Irkların Muhafazası Yoluyla Türlerin Kökeni Üzerine idi. 1872'de sadece "Türlerin Kökeni" olarak değiştirildi. Bilim tarihinin en önemli çalışmalarından biridir. Çalışma, Darwin'in HMS Beagle gemisi ile 1831-1836 yılları arasında yaptığı araştırma gezisi sonrasında, özellikle Galapagos adalarındaki gözlemlerine dayandırarak oluşturduğu biyolojik evrim fikri üzerinedir.
.
Canlıların Tanrı tarafından yaratıldığını varsayan dini öğreti ile çok uzun süreçlerden ve değişimlerden geçerek varolduğunu kanıtlamaya çalışan evrimci öğreti arasındaki tartışmalar eserin yayınlandığı tarihten bugüne dek devam etmektedir.
.
Charles Darwin’in eseri Marks ve Engels'in de yoğun ilgisini çekmiştir. Darwin’in eseri yayınlanır yayınlanmaz Engels, Marks’a yazdığı mektupta şöyle demiştir : "Şu anda kitabını okumakta olduğum Darwin , tek kelimeyle muhteşem". Marks'da kitabı "Bizim görüşlerimizin doğal tarih temelini içeren kitap işte budur." şeklinde nitelemiştir.
.
Darwin hakkındaki en önemli yanılgı ve önyargı, Darwin'in insan kökenini maymunlara dayandırdığına dair iddialardır. Tam aksine Darwin bu konuda uyarıda bulunmaktadır. İnsan, maymunlarla aynı türden gelmektedir ama maymunların evrimi sonucu ortaya çıkmamıştır. Ortak atadan bir ayrılma söz konusudur.
.
(Kaynak: Vikipedi)