28 Eylül 2008 Pazar

Coşkun Büktel
28 Eylül 2008


DT'nin tiyatro sanatına yönelik son ihanet belgesi:


"2008-2009 DT REPERTUARI"


DT eski repertuar kurulu başkanı Prof. Özdemir Nutku, nasıl ki Coşkun Büktel'e ve "Theope"ye attığı belgelenmiş iftira için özür dilemeyi reddetmek biçimindeki iftiracı tutumunu akıl almaz bir pişkinlikle, hiç yüzü kızarmadan sürdürüyorsa; DT genel müdürü ve "Nutkugil" Lemi Bilgin de, Büktel'i ve "Theope"yi aforoz ederek DT sahnelerinden dışlamak biçimindeki 20 yıllık, ilkel, iğrenç, ahlak dışı, gerici ve intikamcı DT geleneğini korumayı, akıl almaz bir pişkinlikle, hiç yüzü kızarmadan sürdürdüğü halde; "Cumhuriyetimizin öncü kurumları’ndan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü" biçimindeki özsüz, asılsız, dayanaksız klişelerle halkı dezenforme etmekten de, doğal olarak, hiç utanmıyor.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ise, "benim bu ihanet ve rezilliklerden hiç haberim yok, ben bu küçük ayrıntıların çok yükseğinde, çok yüksek bir adamım" dercesine kayıtsız tavrıyla sağır sultan rolünü tercih ederek, aslında, "utanma eşiği"nin sırıkla bile aşılamayacak kadar "yüksek" olduğunu kanıtlıyor.

İşte DT'nin internet sitesinde yayınlanmış (hiçbir gerçek tiyatrocuya ve tiyatro seyircisine heyecan vermesi muhtemel olmayan) son repertuar listesi ve o listeyi takdim amacıyla "Theope"yi aforoz eden vandallar tarafından yayınlanmış ruhsuz, samimiyetsiz, yapmacık, klişe cümleler... Aynı bildik "vıdı vıdı"... (CB):

LÜTFEN TIKLAYINIZ!