12 Eylül 2008 Cuma

Antalya'dan gelen haberi yorumsuz sunuyoruz...

12 Eylül 2008, saat 20.27'de bize bir e-posta yollayan Alpdoğan Esenoğlu, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'la...


Türkiye Tiyatrolar Birliği tarafından düzenlenen 1. Antalya Tiyatro Festivali haberlerini, bize ulaştıkça, okurlarımıza sunuyoruz. Yorumsuz sunduğumuz 1. Antalya Tiyatro Festivali'yle ilgili aşağıdaki haberi, yaklaşık bir saat önce Akdeniz Sanat Tiyatrosu Müdürü Alpdoğan Esenoğlu'ndan aldık, aktarıyoruz:


POLİSTEN I. ANTALYA TİYATRO FESTİVALİ'NE TAM DESTEK!...


Akdeniz Sanat Tiyatrosu Müdürü Alpdoğan ESENOĞLU'nu makamında kabul eden Antalya İl Emniyet Müdürü Feyzullah ARSLAN, tiyatronun toplumun aydınlanmasında önemli bir yeri olduğunu, bu bağlamda Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün sanatın ve sanatçının her zaman yanında ve emrinde olduğunu belirtti. 'Türkiye Tiyatrolar Birliği'nin güzel Antalya’mızda böylesine bir festival düzenleyeceğini öğrenmek inanın bizleri çok heyecanlandırdı.' diyen ARSLAN, 24 - 26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan I. Antalya Tiyatro Festivali'ni can-ı gönülden desteklediklerini söyledi.

Antalya’daki tüm kurum ve kuruluşlara I. Antalya Tiyatro Festivali'ni destekleme çağrısında bulunan ARSLAN, 'Antalya halkının ve dışarıdan gelen misafirlerimizin ücretsiz olarak katılım sağlayabilecekleri bu tiyatro festivali, geleneksel hale gelmesi durumunda, ilerleyen yıllarda ulusal anlamda büyük önem kazanacaktır.' dedi. Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah ARSLAN, ESENOĞLU'nu uğurlarken, Türkiye Tiyatrolar Birliği'ne ve Akdeniz Sanat Tiyatrosu'na şehrimize verdikleri bu büyük armağandan dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Kendisi de büyük bir tiyatro aşığı olan Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah ARSLAN'ın 'Polisin Hatıra Defterinden Yaşanmış Polisiye Olaylar' ve 'Gül, Güldür, Düşündür, Komik ve Trafikomik Olaylar' adlı iki kitabı yayınlanmıştır. Öte yandan değişik yerlerde sahnelenen "Söz mü?", “Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Evine” isimli traji-komik bir tiyatro eseri de yayınlanmıştır. ARSLAN'ın bu oyunu, EGM Tiyatro Grubu, Polis Meslek Yüksek Okulu Tiyatro Grubu ve Nokta Tiyatrosu'nca sahneye konulmuş olup, en son 2006 yılında Avustralya'da Turkish Community Assembly tarafından sahneye konulmuş ve Devlet Tiyatroları repertuarında halen yer almaktadır.

AKDENİZ SANAT TİYATROSU