20 Ağustos 2008 Çarşamba

HABER FOTOĞRAFLARI


Haydarpaşa tarihtir, yok edilemez!


İSTANBUL (20.08.2008)- Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) dün Haydarpaşa Gar'ının yağmalanmasına karşı protesto eylemi yaptı.

Haydarpaşa Gar'ında toplanan işçi ve emekçiler, “Akbabalara inat Haydarpaşa 100 yaşında” pankartı açtı. Eylemde Haydarpaşa Garı'nın, liman ve çevresinin yağmalanmasına, işgal edilme girişimlerine karşı stant açarak imza toplandı.

BTS Şube Başkanı Hasan Bektaş eylemde yaptığı açıklamada, bugüne kadar korumama çabalarına rağmen birçok depreme, İngiliz uçaklarının bombalarına dayanmış garın hala hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. “Haydarpaşa Gar ve çevresinin endüstriyel işlevinin sonlandırılarak küresel rant gruplarınca yağmalanması ve işgal edilmesi girişimleri sürmektedir” dedi. Bektaş, TCDD'nin “Haydarpaşa Gar ve Limanına ihtiyacım yok” diyerek Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladığını ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı hazırlattığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin ise ihale yaptığını kaydetti.

Kimin için hizmet

Marmaray Projesi'yle gar ve çevresinin işlevsizleştirilerek, AKP'nin bölgeyi talana açtığını ifade eden Bektaş, TCDD müdürüne “Planlarınızın hayata geçmesi durumunda Haydarpaşa hangi sınıfa hizmet edecek” diye sordu. Bektaş son olarak “küresel emlak ticaretinin kullanımına sunmaya çalışanların, her türlü yöntem, arayış ve oyunlarını bugüne kadar boşa çıkartık, bundan sonrada çıkartacağız” şeklinde konuştu.

Eyleme destek vermek için Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden gelen Geçerken Senfonisi isimli grubun gar içinde verdiği müzik dinletisi halkın ilgisini topladı. Eylemde “Haydarpaşa tarihtir, yok edilemez”, “Haydarpaşa kapatılamaz” ve “Kentsel dönüşüme hayır” sloganları atıldı.

(Kaynak: atılım)