26 Ağustos 2008 Salı

Ertuğrul Günay da sorumlu!... 3

Foto: Sırtını bayrağa ve Atatürk'e yaslayan Lemi Bilgin!...


"Ölüleri Gömün"ü engelleyen Bilgin, içtenliksiz!


Dünya dramatik yazınının en önemli yapıtlardan biri olan Irwin Shaw'un yazıp Coşkun Büktel'in dilimize kazandırdığı "Ölüleri Gömün" oyununu, iktidara (yeniden) gelir gelmez yasaklayan (Bakınız: Büktel, "'Ölüleri Gömün' skandalı") Lemi Bilgin, utanmadan şunları söyleyebiliyor:

.........."Kültür ve sanatın en önemli yanı barışa katkıda bulunmasıdır. Çünkü sanatla uğraşan, sanatla bir arada olan insanlar problemlerini daha kolay halledebilirler. Antik dönemde bile insanlar savaşırlardı ama tiyatro festivallerinde savaşlara ara verilerdi. Bu festivallerden sonra da savaşlara devam edemezlerdi. Umuyorum bu kültürel ve sanatsal faaliyetler dünya barışına katkı sağlayacaktır."

Şimdiye dek yazılmış en keskin savaş karşıtı oyunların başında gelen "Ölüleri Gömün", Devlet Tiyatroları'nda prova aşamasına gelmesine karşın, Lemi Bilgin'in içtenliksiz yönetiminin engellemesiyle karşılaştı. Yukarıdaki sözleri eden ve hiç de samimi olmayan Lemi Bilgin, oynanma hakkını kazanmış bir oyunu, tamamıyla keyfi bir uygulamayla engelleyerek, barıştan yana değil, savaştan yana olduğunu gösteriyor. Düzen medyasında şirin sözcükler kullanarak, şirin bir görünüm çizen Bilgin, "Ölüleri Gömün"ü kaldırıp yasaklayarak, suçüstü yakalanıyor!...

(Kaynak: tiyatronline)

Ayrıca TIKLAYINIZ: "Lemi Bilgin"