18 Ağustos 2008 Pazartesi

Dikkat tiyatrocu var!!!

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için, her alanda cansiparane mücadele veren düzenbazlar var. En üst düzeydeki düzenbazdan tutun, en alt düzeydeki düzenbaza dek, tüm muhafazakar kişiler, kanlarının son damlasına dek, düzeni korumak için mücadele veriyorlar. Aşağıdaki traji-komik haber de asparagas değil. Basbayağı bir haber. Milliyet gazetesinden aktarıyoruz:


Tiyatrocunun repliği uçakta bomba paniğine neden oldu

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)


Diyarbakır seferini yapan SunExpress Havayolları'na ait yolcu uçağı, havalanmasına dakikalar kala bir yolcunun elindeki ‘Dikkat bomba’ yazısını gören hostesin ihbarı üzerine havalanmadı. Pilot yolcunun elindeki yazı nedeniyle uçağa polis çağırırken, uçakta bomba imha ekipleri arama yaptı. Gözaltına alınan yolcunun amatör tiyatrocu olduğu ve elindeki yazının oyun repliği olduğu ortaya çıktı.

Olay, bugün Antalya Havalimanı'nda meydana geldi. 9220 sefer sayılı, saat 13.50'de Antalya- Diyarbakır seferini yapacak SunExpress Havayolları'na ait yolcunda kalkıştan önce son kontroller yapıldı. El bagajlarının konulduğu dolapların kapaklarını kapatan hostes, yolculardan birinin elinde bulunan kağıtta ‘Dikkat bomba’ yazdığını gördü. Hostes hemen pilotla irtibata geçerek durumu bildirdi. Yolcu uçağının pilotu polisi arayarak yardım istedi ve uçağı kaldırmadı. Kısa sürede uçağa gelen polisler hostesin gösterdiği yolcu 23 yaşındaki Veysel Akın'ı uçaktan indirerek Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Bu sırada uçak boş alana çekilerek köpekler ve uzman ekipler tarafından arama yapıldı. Yolcu bagajları ve uçak didik didik aranırken, herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

Havalimanı Şube Müdürlüğü'nde ifade veren yolcu Veysel Akın, Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisiliği Bölümü'nü bitirdiğini ve amatör tiyatrocu olduğunu söyledi. Akın, “Ben amatör olarak tiyatroculuk yapıyorum. Oynadığımız oyunun repliklerini çalışıyordum. Oyunun son bölümünde ‘Dikkat bomba’ diye bir söz var. Ben bu sözü söylüyorum ve herkes yere yatıyor ve oyun sona eriyor. Ben bu repliği incelerken hostes beni görmüş” dedi.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından da sorgulanan Veysel Akın, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. SunExpress uçağı saat 15.10'da diğer yolcularıyla 1 saat 20 dakika gecikmeli olarak Diyarbakır'a hareket ederken, Akın da bir sonraki uçakla Diyarbakır'a gitti.

(Kaynak: Milliyet)