12 Ağustos 2008 Salı

Yaşasın sanat - hayat kardeşliği!...

Sanatın hayatla bağının kesilmesi için, her türlü kalleşliğin göze alındığı günümüzde, sanat ve hayat adıyla bir derginin yayınlanması çok hoş. Her sayısını okurlarımıza önerdiğimiz dergiyi mutlaka alıp okuyunuz...


SANAT VE HAYAT, AĞUSTOS

Aylık kültür, sanat, edebiyat dergisi Sanat ve Hayat’ın Ağustos sayısı çıktı. Sanat ve Hayat yine dopdolu dosyalarıyla çıkıyor okuyucuların karşısına.

Derginin Tartışma Kültürü başlıklı dosyasında, Ergenekon sürecini aydınların nasıl değerlendirdiği soruşturuluyor. Soruşturma kapsamında Kutsiye Bozoklar, Haluk Gerger, İsmail Beşikçi, Ragıp Zarakolu, Şanar Yurdatapan ve Varlık Özmenek, görüşlerini açıklıyor. Bugüne kadar mafya ve kontrgerilla temasıyla yapılan filmleri, yazılan romanları yetersiz bulanlar için, “belge” olarak yayımlanan orijinal Ergenekon diyalogları, İlhan Selçuk görüşmeleri, öykü ve senaryo çalışmaları yürütenlerin ilgisine sunuluyor!

Resimli Ay dosyasında birçok şiire, romana, filme, öyküye konu edilmiş büyülü kent İstanbul Efe Dağlı’nın kaleminden buluşuyor okuyucularla. Dağlı’nın İstanbul’un şiirlerdeki izini sürerek anlattığı “Bir Avuç İstanbul” başlıklı yazı dikkat çekiyor. Aynı dosya kapsamında öykü ve şiirlerin yanı sıra bir de röportaj yer alıyor. Çalışmalarını BEKSAV (Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı)’da sürdüren Tiyatro İmge, “sokağa düşmüş” sanatın gücünü kısa, fakat özlü örneklerle anlatıyor.

Çağrışımlarda ise “Orhan Pamuk ile Nuri Bilge Ceylan Arasında 9 Fark” Sami Özbil’in, “İstanbul ile Diyarbakır Arasında 20 Fark” Kemal Egeli’nin, “Rambo’ya Karşı Rambo” Arslan Akgül’ün, “Tahterevallide İki Savcı; Zekeriya Öz ve Abdurrahman Yalçınkaya” Nuri Ocaklı’nın kaleminden okuyucuların ilgisine sunuluyor.

Feyza Hepçilingirler’in Avni Anıl’ın ardından yaptığı müzikli “özeleştiri”, dört Kürt gencin keyif ve keşif dolu Karadeniz izlenimleri, bu sayının ilgi çekici diğer bazı konuları. Sanat ve Hayat’ın her sayısında yer alan ve Hasan Polat’ın hazırladığı “Ay’ın Halleri” bölümü de okuyucuları Ağustos yolculuğuna çıkarıyor.

Derginin Ağustos sayısı bayii ve kitapçılardan temin edinebilinir.

Sanat ve Hayat Dergisi
info@sanatvehayat.org
0216 346 85 70