14 Temmuz 2008 Pazartesi

Tiyatro... Tiyatro...'dan tuhaf bir açıklama!...

İrtifa kaybeden (Bakınız: Tiyatro... Tiyatro... şimşek hızıyla eriyor!...) Mustafa Demirkanlı'nın dergisinde beklenmedik bir açıklama yayımlandı. Önemli bulduğumuz bu açıklamayı sizlere sunuyoruz:

(...)


Bu benim, bir süreliğine ama uzun bir süreliğine son editör yazım. 20 nci yılı bitirip 21 nci yıla adım atana kadar konuk editörlerimiz sizlere dergi adına duygu ve düşüncelerini aktaracak.

Hepinizin bildiği gibi 1998 yılında gerçekleştirdiğimiz Festival ve sonrasında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil'in yolsuzluk iddialarını ortaya çıkarmamız ve Bakan İstemihan Talay'ın tavır alarak, Dergi'yi yok olma noktasına getirmesi sürecini bitiremedik, yaklaşık 8 yıldır evin bir odasında çıkarmak durumunda kaldığım Tiyatro... Tiyatro..., "imece"yi hatırlayan, omuzlaşmayı unutmayan Tiyatro... Tiyatro... dostlarıyla yoluna devam edecek. Bu kucaklaşma eminim ki sizlere çok daha doyurucu dergiler sunmamıza da olanak sağlayacak.

İlk konuk editörümüz Şenay Gürler, Ağustos ayında sizlerle olacak, bu demektir ki 2011 Mart'ına kadar benden kurtuldunuz, bu kurtuluşun bile tek başına dergimize tiraj kazandıracağına eminim!..

3 yıl sonra görüşmek üzere, hepinize tiyatro dolu günler dilerim. Sevgiyle kalın, sevdiklerinizle olun.

Mustafa Demirkanlı

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Temmuz / 2008 sayfa: 3)