18 Haziran 2008 Çarşamba

TV ve reklam oyunculuğu yükselen değerlerden!

Oyunculuğu sınıf atlama taşı olarak gören küçükburjuvalar, televizyonların yaygınlığından yararlanarak parasal değerlerini artırıyorlar. İki reklam arasını doldurup halkın uyumasına katkıda bulunan dizilerin yanı sıra, reklam filmlerinde de oynayarak servetini artıran oyuncular, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için tüm benlikleriyle savaşım veriyorlar!...

Halka değil, bir avuç kapitaliste hizmet eden oyuncuların geldikleri yeri algılamak için aşağıdaki haberi okuyunuz:



Avrupa Yakası reklam yıldızları çıkartıyor


Atv'nin kahkaha klasiği 'Avrupa Yakası'nın oyuncuları reklam yıldızına dönüştü. Dizinin üç sezondur devam eden başarısı, reklamcılara iyi bir kaynak oluşturdu.

Dizinin yazarı ve başrol oyuncusu Gülse Birsel, geçmiş yıllardaki Turkcell reklamlarının ardından bu sezon beyaz eşya üreticisi Whirlpool'un yüzü oldu. 'Avrupa Yakası'nın yanı sıra 'Komedi Dükkanı' projesiyle Türkiye'nin sevgilisi haline gelen Tolga Çevik ise Türkiye İş Bankası'nın Maksimum kartı reklamlarına çıkarak, geleneği bozmadı. Diziye 'Derici İzzet' karakteriyle 'konuk oyuncu' olarak giren, çok beğenilince rolü uzatılan Timur Acar da kısa sürede reklamcılar tarafından keşfedildi. Acar; emeklilik yatırımı yapmadığı için cam silmek zorunda kalan 'Örümcek Adam'la konuşan muhabir olarak Anadolu Emeklilik reklamında rol aldı.

Kim, nerede oynadı?

* Gülse Birsel (Aslı): Whirlpool
* Tolga Çevik (Sacit): Maksimum
* Binnur Kaya (Şahika): Vestel
* Engin Günaydın (Burhan): TEB Bonus
* Timur Acar (İzzet): Anadolu Hayat
* Vural Çelik (Kubilay): Digitürk
* Hasibe Eren (Makbule): Alpet
* Hümeyra (İffet): Taç Perde

(Kaynak: Milliyet)