17 Haziran 2008 Salı

Mehmet Tekkanat bildiriyor...

Biz, iki reklam arasını doldurmak için çekilen dizilerin halkı uyuttuğu kanısındayız. Özellikle Kurtlar Vadisi gibi yaşamı faşizanlaştıran dizilerde görev alanlara sıcak bakmıyoruz. Aşağıda sunduğumuz haberin içeriğinde de Kurtlar Vadisi var. Herşeye karşın, bir tiyatrocu tarafından yollandığı için yayımlıyoruz:


KURTLAR VADİSİ’NİN ÇETO’SU MERSİN’İN ÇETO’SUYLA BULUŞTU!..

“LANET OLSUN İÇİMDEKİ ÇETO SEVGİSİNE”

Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide Çeto karakteriyle yıldızı parlayan Şefik Onatoğlu’nun Mersinli bir sanatçı olduğunu biliyor muydunuz?

Üstelik Mersin Şehir Tiyatrosu’nda tiyatro kursu aldığı hocası Mehmet Tekkanat’ın da lakabının Çeto olduğunu?

Şefik Onatoğlu Mersin Şehir Tiyatrosu’nun açtığı tiyatro kurslarına katılır, çocuk oyunlarında ve diğer çalışmalarında görev alır. Burada eğitimini aldıktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin açtığı sınavları kazanarak İstanbul’a gider.

Tiyatro eğitimine burada devam ederken Kurtlar Vadisi dizisinde bir rol alır. Rolün adı Çetin’dir ve Muro’nun has adamıdır. Muro’nun dillendirdiği “lanet olsun içimdeki Çeto sevgisine” cümlesi tüm ülkenin diline dolanır.

Muro ve Çeto ikilisi Kurtlar Vadisi’nin vazgeçilmez iki karakteri olurken, Şefik Onatoğlu’nun da hayatına bambaşka bir yön vermiştir artık.

ÇETOLARIN BULUŞMASI!

Mersin Şehir Tiyatrosu’nun oyunculuğu, yönetmen ve kurs sorumlusu da olan Mehmet Tekkanat’ın da lakabı Çeto’dur.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde öğrenci olan Murat Şahan da kendisi gibi Mehmet Tekkanat’ın Mersin’deyken öğrencisidir.

Tatil için Mersin’e gelen Şefik Onatoğlu ve Murat Şahan hocalarını ziyaret ettiler.
Gençlik Sanat Merkezi Altan Erkekli Sahnesi’nde buluşan hoca ve öğrencileri keyifli bir sohbet yaptılar.

Eski hocasıyla bir araya gelen yeni Çeto Şefik Onatoğlu; “Dizi de rol aldığımda roldeki ismim Çetin’di. Muro karakterindeki Mustafa Üstündağ, bana Çeto diye hitap edince bu isim ortaya çıktı. Tiyatroya başlarken bana emeği geçen sevgili hocam Mehmet Tekkanat’ın da lakabı Çeto’dur. Hocamın lakabını kullanmaktan dolayı çok mutluyum. Mehmet Tekkanat Mersin’de çok önemli işler yapıyor. Kurslarda yetişen birçok arkadaşım çeşitli konservatuarları kazandılar. Kendisine teşekkür ediyorum.”dedi.

46 YILLIK LAKABIM BİRDEN ÜNLÜ OLDU!

Tiyatro Oyuncusu ve yönetmeni Mehmet Tekkanat ise, 46 yıllık lakabının bir anda tüm ülkede “ünlü” olmasının sevindirici, üstelik bunu bir öğrencisinin kullanmasının sevindirici olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şefik en çalışkan ve hedefleri olan bir öğrencimdi. Şimdi olduğu gibi işine çok bağlı ve disiplinliydi. Tiyatrodan başka bir şey düşünmüyordu. Çok çalışarak hedeflerine ulaşmayı başardı. Onun bu başarıları diğer öğrencilerime de örnek oldu. Mersin tiyatrosunu ve bizleri en iyi şekilde temsil ediyor. Kendisiyle gurur duyuyorum.” dedi. Çocukluğundan beri Çeto lakabıyla tanındığını tanındığının altını çizen Mehmet Tekkanat, bu lakabını çok sevdiğini belirterek; “lanet olsun içimdeki Çeto sevgisine” diyerek öğrencisine takıldı.

(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)