9 Haziran 2008 Pazartesi

Mehmet Tekkanat bildiriyor...

GENÇLİK SANAT MERKEZİ
YILSONU ETKİNLİKLERİ

ÇOCUKLARDAN HABABAM SINIFI

HABABAM SINIFI 2008

Gençlik Sanat Merkezi Altan Erkekli Sahnesi’nde yılsonu etkinlikleri sürüyor.

Yaratıcı Drama eğitmeni Sabahat Tekkanat yönetiminde yıl boyunca eğitim gören çocuklar, öğrendiklerini güzel bir etkinlikle ailelerine sundular.

Sahnede büyüklerine taş çıkartan bir performans gösteren küçük oyuncular, Hababam Sınıfı 2008 adlı oyunda kendi haylazlıklarını sergilediler.

Hababam Sınıfı 2008 adlı oyunda; Baran Çakır, Buse Gül Doğan, Erdem Uzun, Doğuş Işık, Eser Sakar, Esra Yıldırım, Kadir Sakar, Perihan Çınar, Esra Sakar, Selen Dalgıç, Yaren İşbecer, Yıldız Ünal, Yılmaz Uzun, İdilsu Fırat, Sultan Başak Ekim ve Uğurcan Korkmaz rol aldılar.

ÇOCUKLARIN ÖZGÜVENİ ÖNEMLİ

Yıl boyunca eğitim gören çocukların gelişiminden ve sahnedeki performanslarından çok mutlu olduğunu belirten Yaratıcı Drama Eğitmeni Sabahat Tekkanat; “ Yaratıcı Drama çalışmaları çocuğun kendine güven duymasını, kendini daha rahat ifade etmesini, algılarının yükselmesini ve özellikle özgüvenlerinin üst düzeye çıkmasını sağlar. Bu çalışmalara katılan çocuklar hayatın her alanında başarıyı yakalarlar. Çağdaş ülkelerde çocuk eğitiminin en başında yaratıcı drama uygulaması gelir. Biz de bu uygulamayı yapıyoruz ve sonuçtan oldukça memnunuz” dedi.

KATILIM BELGELERİNİ ALDILAR

Kendilerini izleyen velilerin ve diğer konukların ayakta alkışladığı çocuklar, oyun sonrası katılım belgelerini aldılar. Bu eğitimin daha üst seviyede sürmesini isteyen çocuklar, yıl boyunca birlikte oldukları arkadaşlarından ve eğitmenlerinden ayrılmanın hüznünü yaşadılar.

Çocuklarındaki gelişimi yaşayarak izleyen veliler GSM Altan Erkekli Sahnesi ‘ne ve drama eğitmeni Sabahat Tekkanat’a teşekkür ettiler.

GSM Altan Erkekli Sahnesi’nde drama, tiyatro ve konservatuara hazırlık kursları yaz boyunca yeni kursiyerlerle devam edecek.

(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)