24 Haziran 2008 Salı

Kazım yüreğimizde...

Bizim de yakından tanıdığımız, Bulunmaz Kültür Merkezi'ne uğrayan sanatçılardan biri olan Kazım Koyuncu, yarın ölümünün üçüncü yıldönümünde, yüreklerimizin tellerine yine dokunacak. Topluma bıraktığı tınıların ivmesiyle savaşım gücümüzü artıran Kazım, gerçeğin üstünü örten sislerin dağılmasında bizlere yardımcı olmayı sürdürüyor. atılım gazetesinde yayımlanan haberi okurlarımıza sunuyoruz:


Kazım Koyuncu yarın mezarı başında anılacak


HOPA (24.06.2008)- Üç yıl önce yaşama gözlerini yuman Karadeniz'in asi çocuğu Kazım Koyuncu, aramızdan ayrılışının yıldönümünde; yarın, Hopa’nın Pançol (Yeşilköy) köyündeki mezarı başında anılacak.

Akciğer kanseri nedeniyle 25 Haziran 2005’te yaşamını yitiren Koyuncu, bu yıl da mezarı başında anılacak. Koyuncu ailesi ve sanatçının sevenleri Koyuncu’nun ölüm saati olan 12.58’de, Yeşilköy’deki mezarı başında bir araya gelecek.

Anma töreniyle ilgili bir açıklama yapan Kazım Koyuncu’nun ağabeyi Hüseyin Koyuncu, sade bir anma töreni istediklerini belirtti. “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kazım Koyuncu’yu sonsuza uğurlanış yıldönümünde Pançol’daki mezarı başında sade bir törenle anacağız. Kazım, her şeyden önce evrensel bir insandı. O, adam gibi yaşadı. Gösterişten hep uzak durdu. Onun anmaları da ona yakışır olmalı. Onun gibi bir insanın anılmasında logo ve etiketlerin, dernek ve kurumların, siyasi kuruluş ve örgütlerin ön plana çıkması değil, yüreklerin bir araya gelmesi önemlidir” dedi.

Kazım Koyuncu’nun anısını yaşatmak için doğup büyüdüğü evi müze haline getirmek için çalıştıklarını anlatan ağabey Koyuncu, “Müzede Kazım Koyuncu’nun özel eşyaları, giysileri, gitarı ve özellikle müzik yaptığı döneme ait fotoğrafları yer alacak. Bunun için en uygun yerin Kazım’ın da çok sevdiği, çocukluğunun geçtiği köydeki evimiz olduğunu düşündük.” dedi.

(Kaynak: atılım)