6 Haziran 2008 Cuma

Akbank Çocuk Tiyatrosu Hürriyet İnsan Hakları Treni'nde...

Akbank, klasik müzikten caza, tiyatrodan modern dansa, Karagöz gösterilerinden çağdaş sanat sergilerine sanatın her alanında sanatçıya ve sanata verdiği desteği bir sosyal sorumluluk misyonu olarak sürdürmektedir.

Türkiye'de ve yurtdışında çeşitli ilkleri gerçekleştiren Akbank, bu ilklerden birini de Türkiye'nin en uzun soluklu çocuk tiyatrosu olan Akbank Çocuk Tiyatrosu ile gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl 35. yılını kutlayan Akbank Çocuk Tiyatrosu Türkiye turnesiyle 35 ilde on binlerce çocuğa ulaşarak bir sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır.

Akbank Çocuk Tiyatrosu bu kez Hürriyet Gazetesi'nin, "Hürriyet Hakkımızdır" sloganı altında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesiyle seyircileriyle buluşuyor. Akbank'ın sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında desteklediği proje Kars'tan Edirne'ye uzanan bir yol izliyor.

30 Haziran'da hareket edecek olan Hürriyet İnsan Hakları Treni ile Türkiye'yi dolaşacak olan Akbank Çocuk Tiyatrosu kendisi için özel tasarlanmış olan "sahne vagonda" oyunlarını sahneleyecek.

Akbank Çocuk Tiyatrosu, Işıl Kasapoğlu'nun yazıp yönettiği "Masal Masal İçinde" oyunu ile seyircileri ile buluşacak. "Şiddetten Uzak Yaşamak", "Ayrımcılığa Son", "Eğitim Hakkı" gibi mesajlar içermekte olan oyun, çocuklara masallar aracılığı ile sunulacaktır. Akbank'ın sporsorluğu ile hazırlanan "Çocuk Masalı" kitabı, Akbank ve Hürriyet gazetesi tarafından çocuklara hediye edilecek.

Geçmişten günümüze yüz binlerce çocuğa ulaşan Akbank Çocuk Tiyatrosu zaman içinde sadece geleneksel Türk masallarına getirdiği yeni bakış açısı ve profesyonel oyuncu kadrosu ile değil aynı zamanda seyircinin de oyunun bir parçası olarak yer aldığı "interaktive" oyun biçimiyle Türk çocuk tiyatrosu adına birçok ilki gerçekleştirmiştir. Yıllar içinde ülkemizde potansiyel bir tiyatro seyircisinin oluşmasına önemli katkıları olan Akbank Çocuk Tiyatrosu, bir kez daha sosyal sorumluluk projesi kapsamında Hürriyet İnsan Hakları Treni'nin deki yerini alıyor.

Daha Ayrıntılı Bilgi için; Nilgün Unur nilgunu@strateji.com Nihan Çağlayan nihanc@strateji.com 0212 286 26 90

(Kaynak: tiyatronline)