8 Mayıs 2008 Perşembe

ÜNİVERSİTEDE “YOBAZ” VAR!

Mehmet Tekkanat'ın yolladığı e-postayı yayımlıyoruz:


YOBAZ; ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE SAHNELENİYOR!

Anadolu Oyuncuları; Metin Balay’ın yazdığı, Mehmet Tekkanat’ın yönettiği Yobaz adlı oyunu üniversiteli gençler için sahneleyecek.

Saf ve temiz insanların dini duygularını istismar eden sahte şeyhleri, eğlenceli ve danslı bir üslupla anlatan oyunu, Mersin Üniversitesi Mezunları Derneği organize ediyor.

Sahnelendiği günden bu yana sanatseverlerce büyük beğeniyle izlenen oyun; 9 Mayıs 2008 Cuma günü saat:20.00’de Yenişehir Kampusu İstemihan Talay Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Din istismarıyla toplumu karanlığa itenleri, saf ve temiz gerçek dindarların duygularını bu yolla maddi manevi sömürenleri görüyor ve yüzyıllarca onlarla iç içe yaşıyoruz diyen oyun yönetmeni Mehmet Tekkanat; “Bu şarlatanlara karşı her zaman uyanık olmalıyız. Çünkü sömürünün en tehlikelisi dini duyguları kullananlar tarafından yapılıyor. Bu insanlar kendi çıkarları için saf insanları kullandıkları gibi, toplumu karanlığa mahkum ediyorlar. Bunlara karşı uyanık olmalıyız. Bizler de yapmaya çalıştığımız sanatımız aracılığıyla insanlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ama bunu yaparken, tiyator sanatının, eğlenceli ve keyifli anlatım tarzını seçiyoruz. Yoksa sahnede ders vermek bizim haddimiz değil” dedi.

Mersin Üniversitesi Mezunları Derneği’nin daveti üzerine bu önemli oyunu bir kez de toplumun en dinamik kesimi olan üniversiteli gençlere sunmanın bir görev olduğunu söyleyen Anadolu Oyuncuları kurucusu ve başrol oyuncusu Ali Mansuroğlu da: “Tiyatro yaşamın aynasıdır. Karanlıklardan kurtulmanın tek çaresi olumsuzluklar karşısında elimizi kolumuzu bağlamadan, birbirimize destek olmaktan ve bunlara karşı dayanışmaktan geçer” dedi.

Yobaz adlı oyunda; Ali Mansuroğlu, Ayşegül Tangören, Mine Kabadayı, Selma Köse, Güneş Çam, Turgut Ermercimek’in yanı sıra, Beyaz Gelincik ve Zerda gibi dizilerde oynayan, Vedat Yalçın, Gökhan Doğan ve Mehmet Tekkanat da rol alıyor.