7 Mayıs 2008 Çarşamba

YAŞASIN TİYATRO, KAHROLSUN ÖDÜL!...

Ödül silahıyla tiyatro sanatını alnından vurmayı hedefleyen burjuvazi, Türkiye tiyatrosunu iğdiş edenlere ödül vererek, yetenekleri gölgelemek istiyor. Tarihsel görevini yerine getirmek için, sanatı eğlencelik tüketim nesnesi boyutuna taşıyan kapitalist kurum ve kuruluşlar, emekçilerin dünyasına karşıt sanat tacirlerinin başlarına taktıkları taçlarla krallığını uzatmaya çalışıyorlar. Milliyet gazetesindeki ödül haberini aktarıyoruz:


Tiyatro Festivali'nde ödüller belli oldu!

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca (İKSV), Aygaz ve Opet sponsorluğunda düzenlenen 16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinin 2008 Yılı Tiyatro Onur Ödüllerinin sahipleri belli oldu.

7 Mayıs 2008 Çarşamba

İKSV’den yapılan yazılı açıklamaya göre, festivalin bu yılki onur ödülleri, çağdaş Türk tiyatrosuna yaptıkları katkılardan dolayı Gülriz Sururi ve Engin Cezzar’a sunulacak. Türk tiyatrosunun iki usta ismine ödülleri, festivalin 15 Mayısta Aya İrini Müzesinde yapılacak açılış töreninde takdim edilecek.

16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinin üçüncü Onur Ödülü ise tiyatro ve opera yorumlarıyla tanınan Litvanyalı yönetmen Eimuntas Nekrosius’a, 25 Mayısta AKM Büyük Salonda kendi yorumladığı "Faust" oyunundan önce verilecek.

(Kaynak: Milliyet)