26 Mayıs 2008 Pazartesi

Taraf Gazetesinde Deprem!

Taraf Gazetesi'nin yedi çalışanı yönetime istifasını sundu. Kurulduğu günden bu yana sürekli olarak spekülasyonlarla gündeme gelen Taraf Gazetesi'nin yedi çalışanı cuma günü gazeteyle yollarını ayırdı.

Gazetecilerin ayrılma gerekçesinin "yayın politikası" olduğu öğrenildi.Gazeteden önce Eş Genel Yayın Yönetmeni Alev Er ile Oylum Özdemir ayrıldı. Bir süre önce izne ayrılan Alev Er'in "geri dönmeyeceği" öğrenildi.

CUMA GÜNÜ ALTI İSTİFA BİRDEN

Alev Er'in istifasını ise cuma günü 6 istifa daha izledi. Spor Müdürü Murat Toklucu ile aynı servisten iki kişi daha istifasını verdi.

İstifalar karşısında şoka uğrayan Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'a bir sürpriz de Kültür - Sanat Servisi'nden geldi. Ece Baktıaya ile Nena Çalidis de gazeteden ayrıldı.

İstifalar bununla da bitmedi. Ankara Bürosu Ekonomi Muhabiri Hanife Şenyüz ile Dış Haberler Sorumlusu Mahmut Hamsici yönetime istifalarını sundu. Şenyüz'ün "gazeteciliği bırakma kararı" aldığı öğrenildi.

AHMET ALTAN: ÇOK PARA KAZANACAĞIZ

Öte yandan istifalar karşısında şoka uğrayan Ahmet Altan'ın bir toplantı yaptığı ve "Bir iki ay içinde çok para kazanacağız. Babıali'nin en çok para veren gazetesi olacağız. Yeni bir ortak geliyor" dediği ifade edildi.

HERKES HUZURSUZ

Ancak Altan'ın bu sözleri de gazetedeki huzursuzluğu bitirmedi. İstifa eden bir gazeteci, Taraf'tan ayrılma gerekçesini şu sözlerle dile getirdi: "Gazetede yeni istifalar olacak. Kimse huzurlu değil. Bize böyle bir gazete yapılacağı söylenmemişti. Demokrat, sivil, özgürlükçü bir gazete yapılacaktı. Ancak 17 Mayıs günü Deniz Gezmiş hakkında (ırkçı - yabancı düşmanı) diye bir yazı basıldı. Herkesin kafası karıştı. Biz de bu tablo içinde görünmek istemedik."

ALTAN: BU GAZETE BENİM

Bir diğer istifacı gazeteci ise şu noktanın altını çizdi: "Fethullah Gülen ve Abdullah Gül yanlısı gazete yapılıyor. Belgesiz bilgisiz bir şekilde TSK karşıtı haberler yer alıyor. Bunu anlatmaya çalıştık. Ama kimse dinlemedi. Ahmet Altan bir iki hafta önce bir toplantı yaptı. Orada (gazete benim, bu sayfaları size veriyorum) dedi. Çok kırıldık. Hayal kırıklığına uğradık. Bu yüzden de ayrıldık. Gazetede herkes iş arıyor."

(Kaynak: SANSÜRSÜZ)