26 Mayıs 2008 Pazartesi

Mehmet Tekkanat bildiriyor...

TİYATRO HAYATIN HER YERİNDE…
PARKTA TİYATRO ÇALIŞMASI…


Gençlik Sanat Merkezi Altan Erkekli Sahnesi tiyatro kursiyerleri yaz dönemi çalışmalarını hızlandırdı.

Yoğun talebin olduğu tiyatro kurslarında zaman sorunu yaşayan kursiyerler, bu soruna, çalışmalarını salon önündeki parkta yaparak çözüm buldular.

Parka eğlenmek için gelen çocukların şaşkınlıkla izlediği çalışmalar oldukça eğlenceli geçiyor.

Mahalle sakinlerinin de keyifle izlediği çalışmalarda önceleri çekingen davranan gençler, bir süre sonra çalıştıkları oyunun da komedi olması nedeniyle, kendilerini seyredenlerle birlikte eğlendiler.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız GSM Altan Erkekli Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat; tiyatro kurslarından isteyen herkesin yararlanması için sembolik bir katılım ücreti aldıklarını, yapılan çalışmalar sonucunda beklediklerinin üstünde bir katılım olduğunu ve kursların hafta sonunda olması nedeniyle salonda zaman sorun yaşadıklarını, bu nedenle oluşturulan gruplardan aynı saate denk gelenlerle parkta çalıştıklarını söyledi.

Tekkanat; " Biz tiyatronun hayatın kendisi olduğunu söylüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana onlarca gencimiz çeşitli konservatuarları kazandılar. Tiyatro sanatını yapmak isteyenlerin, öncelikle kendileriyle barışık olması ve her türlü çekingenliği üstlerinden atması gerek. Bu çalışmalar genç tiyatrocu adaylarının kendilerine olan güvenlerini de arttırıyor. Ayrıca mahalle sakinlerine ve özellikle çocuklara eğlenceli bir seyir oluyor.

Sezon başından bu yana yaptığımız temel çalışmalardan sonra, uygulamalı tiyatro çalışmalarına geçtik. Çalışmalarda öne çıkan gençlerden oluşturduğum gruplarla oyunlar çalışmaya başladık."dedi.

GSM Altan Erkekli Sahnesi'nde yaz dönemi kurs kayıtlarının da başladığını belirten Tekkanat; özellikle tiyatro konservatuarlarını hedefleyen gençler için özel bir çalışma yapacaklarını ve bu çalışmalara konservatuar kazanarak akademik eğitim alan eski öğrencilerinin eğitmen olarak katılacağını belirtti.

Kendilerini tanımak, yeteneklerini geliştirmek ve kendilerini daha rahat ifade etmek isteyen her yaştan gençler için açılan yaratıcı drama, tiyatro, gitar, şan, solfej ve ses eğitimi kurslarına katılmak için geç kalınmaması gerektiğini vurgulayan Tekkanat; "Felsefemiz, şiddeti önleyecek tek şeyin sanat olduğu yönündedir. O nedenle tüm annelere ve babalara sesleniyorum, bırakın çocuklarınız sanatla büyüsün" dedi.

(Bakınız: Mehmet Tekkanat bildiriyor...)