28 Mayıs 2008 Çarşamba

Çanak yalamayan tiyatrolara baskı!...

Ergün Demir BEKSAV'dan gözaltına alındı


İSTANBUL (28.05.2008) - Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı bünyesinde çalışmalarını yürüten Tiyatro İmge oyuncusu Ergün Demir bugün BEKSAV'ın binasından yaka paça gözaltına alındı. Yazılı bir açıklama yapan BEKSAV yönetim kurulu saldırıyı gözdağı olarak nitelendirdi.

Polis akla gelmeyecek yöntemleri ve yalanlarını kullanmaya devam ediyor. Bugün sabah Ergün Demir'i arayarak kendilerini Kadıköy Halk Eğitim görevlisi olarak tanıtan Kadıköy TMŞ polisleri, Demir'le Sanat ve Hayat'ın kuruluş yıldönümü etkinliği hakkında görüşmek istediklerini söyledi. Demir, istiyorlarsa BEKSAV'a gelebileceklerini söyleyerek telefonu kapattı. Telefon konuşmasıyla Demir'i dışarı çıkartamayan polisler bu sefer BEKSAV'a geldiler. Sekreterlikte de aynı yalanı tekrarlayan TMŞ polisleri “Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nden geliyoruz. Bir tiyatro oyunu ile ilgili Ergün Demir'le görüşmemiz gerekiyor” dedi. Ergün Demir’in gelmesi üzerine Demir'i yaka paça gözaltına aldılar.

İşkence yapmaya götürüyoruz

Şeflerinin isminin Aytekin … olduğu öğrenilen sivil polisler, BEKSAV binası dışında Ergün Demir’e zorla kelepçe taktı. BEKSAV’ın hemen önünde bu iş için birçok resmi polisin de bekliyor oluşu Demir’e yönelik gözaltının ne derece organizeli olduğunun işareti oldu. Demir zorla kelepçelenerek gözaltına alınması üzerine “İnsanlık onuru, işkenceyi yenecek” sloganını haykırdı.

BEKSAV yönetim kurulu üyeleri Nurten Baydemir ve Rahşan Köse, kurumun içinden terör estirilerek gözaltına alınan Demir'i nereye götürüyorsunuz? sorularına polis, pervasızca "İşkenceye götürüyoruz" diyebildi. Ergün dışarı çıkarılır, çıkarılmaz resmi polislerin ablukası altına alınarak, '34 ED 4240' plakalı araca bindirildi. BEKSAV'da terör estiren polisler, BEKSAV yöneticilerinin ısrarlı soruları üzerine Demir'in sağlık kontrolüne, ardından da Vatan'da bulunan TEM şubesine götürüleceğini söyledi.

BEKSAV: Gözdağı saldırısı

Gözaltı saldırısını ilişkin olarak BEKSAV yönetim kurulu yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Çalışanımız Ergün Demir’e ve kurumumuza yönelik bu gözaltının gerçekleşme tarzı bile, amacın gözdağı vermek olduğunu göstermektedir. BEKSAV’a ve Ergün Demir’e yönelik bu saldırı, “Toplum için sanat, İnsanlık için bilim, Özgürlük için politika” şiarıyla yürüttüğümüz çalışmalardan duyulan rahatsızlığın ürünüdür. Çalışanımız Demir’in derhal serbest bırakılmasını ve yalanlarla, yasadışı biçimde çalışanımızı kaçırırcasına gözaltına alan polislerin yargılanmasını istiyoruz” denildi.

(Kaynak: atılım)