14 Nisan 2008 Pazartesi

Yıkılmasın dedik yıktılar!

..................................................Fotoğraf: Murat Eren Toydemir


Nilüfer Türkoğlu
10 Nisan 2008


Aylardır çeşitli sivil toplum örgütlerinin mücadelesine karşın Harbiye'deki Muhsin Ertuğrul sahnesi için yıkım emri verildi. Yılların 'alkıştan yıkılan sahnesi' dozerlerin öksüren sesinin gürültüsünde yok olurken; tiyatro sevgisiyle dolup taşan yüreklerin içini acıtacak olan bu kare ortaya çıktı.

Ve geriye temelleri sarsılmış kültür hayatımızın birkaç kırık tuğlası kaldı. Bu sefer sahnede Metin Altıok'un "Yıkıcıları" başroldeydi.

Önce yüzü burkuldu tiyatronun. 'Yıkıcılar' o sırada çatıya çıkmış, başlamışlardı kırıp dökmeye. Sonra kiremitler toplandı bir bir. Sahnenin iskeletini sımsıkı tutan çivileri kanırtıp, tahtaları söktüler. Ellerinde dev keserlerle davrandılar hızla YOK ETMEYE!

Sonra sahnenin yüzü düştü. Bir gürültü koptu en yürekten. Soyunma odası, kulisi, koridorları, sahnenin arka yüzü göründü birer birer. Bir kesit kaldı o sahneden geriye, oynanmış tüm oyunları, tüm oyuncuları simgeleyen...

Yıkıcılar bütün duvarları yıktılar. Bir tek temel kalırken geride, kırık dökük tuğlalar, canavar araçların ağızlarındaydı artık. Temizlediler kazılan yerde, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin tiyatroyla dopdolu balçığını...

Yıkıcılar geldiler, sonra... YIKTILAR BÜTÜN BİR ZAMANI!

(Kaynak: GAZETEPORT)