17 Nisan 2008 Perşembe

Mersin'den tiyatro haberi geldi...

Tekkanat'ın bize e-postayla yolladığı haberi yayımlıyoruz:


SAĞLIK SORUNLARINA SANATSAL NEŞTER!


HASTANE Mİ KESTANE Mİ?


YOĞUN İSTEK ÜZERİNE YENİDEN…


Anadolu Oyuncuları'nın sahnelediği, Dr.Turhan Temuçin'in yazıp, Mehmet Tekkanat'ın yönettiği "HASTANE Mİ KESTANE Mİ?" adlı komedi, yoğun istek üzerine bir kez daha sahneleniyor.

18 Nisan 2008 Cuma akşamı saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyun, müzikleriyle, danslarıyla ve yönetimiyle kaçırılmaması gereken profesyonel bir çalışma.

OYUNCULAR SAĞLIK PERSONELİ!

Oyuncularının tamamına yakını sağlık personelinden oluşan oyun, ilk gösteriminde yoğun ilgi görmüş, seyirciler tarafından ayakta ve dakikalarca alkışlanmıştı.

İçlerinde; doktor, hemşire, pratisyen, teknisyenlerin olduğu oyuncular, sahnede kendileriyle dalga geçmeyi de ihmal etmiyorlar!

Oyun o kadar ilgi gördü ki, kaçıranlar için bir kez daha sahneleniyor.

DANSLAR GÖZ DOLDURUYOR…

Hastanelerde yaşanılan sağlık sorunlarına mizahi bir anlatımla neşter vuran oyun; danslarıyla da çok beğenildi. Oyunun danslarını Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Serbülent Biçer gerçekleştirdi.

Nostaljik Türk müzikleriyle dans eden oyuncular, profesyonellere taş çıkartan bir performans göstererek, seyircilere keyifli anlar yaşatıyor.

Mizahın ve dramın iç içe anlatıldığı oyun kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için son bir fırsat.

OYUNDA GÖREV ALAN OYUNCULAR

Ali Mansuroğlu, Gökhan Doğan, Murat Tuna , Murat Ayhan, Sabahat Tekkanat, , Ayşegül Tangören, Pınar Eldemir, Mine Kabadayı, Güneş Çam, Nasır Beki, Şule Başıbüyük ve Betil Kutlu

Davetiyeler; GSM Altan Erkekli Sahnesi ve Mersin Kültür Merkezi gişesinden temin edilebilir.
İrtibat Tel: 329 28 24 / e-mail: mehmettekkanat@hotmail.com

MERSİN ANADOLU OYUNCULARI HAKKINDA

Mersin Anadolu Oyuncuları, 2002 yılında Ali Mansuroğlu tarafından kuruldu.

Kuruluş amacı; Mersin'de gerçek amatör ruhla profesyonel tiyatronun yaşatılması, geliştirilmesi ve sevdirilmesidir.

Genellikle, toplumsal-gerçekçi oyunlar sahnelemeye çalışırlar.

Mersin'de "ticari kaygı gütmeyen" tek tiyatro topluluğudur.

Anadolu Oyuncuları için amatörlükle profesyonellik arasında tek bir fark vardır: Profesyoneller tiyatrodan geçimlerini sağlarlar, amatörler tiyatroyu manevi bir haz ve sorumlulukla yaparlar.
Amatörlüğün arkasına sığınarak kötü ve kalitesiz şeyleri sahnelemek, karşı oldukları en önemli şeydir. Oyunları; tamamen amatör bir ruhla ama, profesyonelce sahneye koyarlar.

Oyuncuları; doktor, hemşire, öğrenci, esnaf, teknisyen, ev hanımı, işçi gibi toplumun her kesiminden insanlardan oluşur. Zaman zaman profesyonel oyuncular da oyunlarında konuk oyuncu olarak görev alır.

Bir tek oyun yönetimini profesyonel oyunculara bırakırlar.

Son dört oyunlarını Mersin Gençlik Sanat Merkezi'nden Mehmet Tekkanat yönetmiş, dans koreografilerini de Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Serbülent Biçer gerçekleştirmiştir.

Oyun çalışmalarını GSM Altan Erkekli Sahnesi'nde yaparlar.