25 Mart 2008 Salı

Coşkun Büktel
25 Mart 2008


GÜNCELLEME (25 Mart 2008):

Aşağıdaki yazımızdan sonra, (veda yazısında Orhan Kurtuldu'nun "cesur yürek" diye tanımladığı) A. Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) bir kez daha, tükürdüğünü yalamak ve yayınladığı bir yazıyı daha "silmek" zorunda kaldı.

Olayı, 3. Abdülhamid'in ve (Büktel ile Bulunmaz'ı "ciğeri beş para etmez" diye tanımladıktan sonra, "kafa göz patlatma" tehditleri savuran; ama bizim tepkimizle karşılaşır karşılaşmaz, tükürdüğü her şeyi yalayarak kimin ciğerinin kaç para ettiğini kanıtlayan ve havlu atıp kaçarken bile "BİZLERİ NE SUSTUTARABİLİRLER NE KORKUTABİLİRLER Hayde Eyvallah..." diye efelenerek absürd tiyatroya örnek replikler yumurtlayan) İrfan Aslanhan'ın ifadeleriyle tiyatrom.com'un "Veda Sayfası"ndan aktarıyoruz:

İrfan Aslanhan
Radyo-TV yapımcısı, programcı Tiyatro Bölümü öğrencisi İrfan Aslanhan yazdığı veda yazısındaki "ironiyi bile kullanmaya çalıştıklarını ve bu nedenle yazısını kullandırtmamak adına"yazısını çekmek istediğini belirtmiştir. Genç yaşına rağmen tüm tiyatro dünyasının gayet yakından tanıdığı, sevdiği ve güvendiği bir isim olan İrfan Aslanhan'a onun ne olup ne olmadığına güvenimiz sonsuzdur. Fakat art niyetli kullanılma endişesini anlıyor ve arzusunu yerine getirerek yazısını kaldırıyoruz. Sevgili İrfan tiyatrom okurlarına şu mesajı iletmiştir : "ARKADAŞLAR BAZI İNSANLAR burada kalbimizden geçen samimi cümlelerimizi bile kullanmaya çalışıyorlar buyüzden siliyorum mesajlarımı HERKES BİR AVUÇ İÇİNDE HEPSİ BİRER KUM TANESİ OLAN BU DEĞERLİ TİYATRO NEFERLERİNİN KALBİNDEN GEÇENLERİ VE DOĞRULARI ÇOK İYİ BİLİYOR BİZLERİ NE SUSTUTARABİLİRLER NE KORKUTABİLİRLER Hayde Eyvallah..."

İrfan Aslanhan'ın daha önce neler söylediğini ve 3. Abdülhamid ile İrfan Aslanhan'ın neleri yalamak, yutmak, silmek ve "ironi" diye tanımlamak zorunda kaldığını görmek için, lütfen, aşağıdaki haberimizi okuyunuz:

(Bu arada, hakikati hâlâ görmek istemeyen ve 3. Abdülhamid''e güzellemeler düzmeye devam eden fanilere —"fanilerin" listesi için bakınız: "3. Abdülhamid'in 'irfanı hür' sitesi kışkırtıyor"— "tarih taksiratınızı affetsin!" dileklerimizi iletiyoruz.)

A. Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) şiddeti kışkırtıyor

3. Abdülhamid'in açık destek ve link verdiği (Burak Caney takma adlı korkak sapıklarca yönetilen) hela gibi çift "oo"lu tiyatrooyun.org sitesinde, dün, tiyatrooyun imzasıyla şu yorum yayınlandı:

Tiyatro Oyun [24 Mart 2008 20:48 ]


(...)

Sizin gücünüz ne bu siteye ne de tiyatro dünyasından size yükselmiş nefreti boğmaya yetmez. 27 Martta bekliyoruz insan içine çıkmanızı. Gösterin yüzlerinizi o yüzlerle işimiz olacak.

(Yukarıdaki yorumu orijinal sayfasında görmek için TIKLAYINIZ!)

Daha yeni bir başka yazıda ise şu ifadeler yer alıyor:

27 MART GELİYOR

BUYURUN GELİN MEYDANLAR SİZİ BEKLİYOR

İSTER HARBİYEYE

İSTER TAKSİME

TABİ İNSAN İÇİNE ÇIKABİLECEK YÜZÜNÜZ KALDIYSA

TABİ YÜZÜNÜZE TÜKÜRÜLMESİNDEN ÇEKİNCENİZ YOK İSE

BUYURUN SANAL DÜNYADAN GERÇEK DÜNYAYA

BUYURUN MEYDANA

(...)

KALDIMI YÜZÜNÜZ BU GÜZEL YÜZLERİN İÇİNDE OLMAK İÇİN?

GELİN DE GÖRELİM YÜZÜNÜZÜ

(Kaynak: Yüzleri görünmesin diye takma isim ardına saklanan korkak sapıkların sitesinde çıkmış imzasız yazılardan biri, "Bu mudur dürüst mert adam? ha ha haaaa")

korkak sapıklar hela gibi çift "oo"lu tiyatrooyun.org sitesinde yukarıdaki örneklere benzeyen mesajlarla, bugüne dek sürdürdükleri iftira kampanyasını artık bir tehdit ve kışkırtma boyutuna tırmandırırken; bir yandan da Hilmi Bulunmaz imzasını kullanarak, güya Hilmi Bulunmaz yazmış gibi, şöyle bir yorum yayınlamaktan bile sakınmıyorlardı:

"Bana bakın yeter artık sıçtırtmayın bacaanıza ha! Bana ne derseniz diyin de Coşkun Büktel'e laf söyleyen karşısında beni bulur O Tanrı gibi adam koskoca Theope yazarı Theope üstüne oyun mu var?"

(Kaynak: Korkak sapıkların sitesinde Hilmi Bulunmaz sahte imzasıyla çıkmış sahte bir okur yorumu. Bakınız: "Bu mudur dürüst mert adam? ha ha haaaa") (İmzasının korkak sapıklar tarafından sahtekarca "kullanılmasına" Bulunmaz'ın tepkisi için, bakınız:"Kimliksizlerin sığındığı kimlik: Burak Caney")

Korkak sapıklar hela gibi çift "oo"lu tiyatrooyun.org sitesinde, her türlü sahtekarlıkla beyinlerini yıkayarak, heyecanlı ve toy insanları, Bulunmaz ve Büktel'e karşı "kurulmuş makinalar" haline getirmeye çalışırlarken; 3. Abdülhamid de boş durmuyordu. Theope yazarı Coşkun Büktel'i bile sansür eden 3. Abdülhamid; bugün, bizzat kendi tiyatrom.com sitesinde, açıkça, "birilerinin kafasını gözünü patlatmak"tan söz eden ve özellikle gençlere hitap edip, "GENÇLER TİYATRO YAPABİLDİĞİNİZ KADAR ŞİDDETTEDE GAZLANSANIZ YA" diyerek, genç insanları adlı adınca "şiddete" davet eden şu satırları sansür etmeyi aklından bile geçirmedi:

İrfan Aslanhan

BIRAKIN KENDİNİZİ KANDIRMAYI //// KAÇ GÜNDÜR ŞU DUVARA BİR ŞEY YAZMA İRFAN DİYE TUTUYORDUM KENDİMİ AMA DAYANAMADIM ERTUĞRUL ABİ GERÇEKTEN ÇOK HAKLI
ARKADAŞLAR BU CİĞERİ BEŞPARA ETMEZLERLE UĞRAŞILMAZ BIRAKIN UĞRAŞMAYI BUNLAR İÇİN HAYATINIZI BİR DENGESİZLİĞİN İÇİNE SÜRÜKLEMEYE BİLE DEĞMEZ ( ERTUĞRUL TİMUR DEDİĞİNİZ ADAM YERİ GELDİ EVİNDE KARISININ İKİ KELAMINI DERDİNİ ÇOCUĞUNUN SORUNLARINI DİNLEMEYİ BIRAKTI NEYMİŞ
TİYATROCULARIN YALTAKLIKLARINA HABER TAŞIYCAK DİYE SİTEYE HARA GÜRELE HABERLER TAŞIDI BİR DÜNYA İŞTE BULUNDU GENÇLERİ TOPLADI TİYATRO AŞKINA NE OLDU YİNE BU CİĞERİ PEŞPARA ETMEZLERDEN HAKARETLER KÜFÜRLER YEDİ 2 PİŞMİŞ KEDİ ADAMIN RUH HALİNİ BOZDU) HADİ TOPLANIN BİRİLERİNİN KAFASINI GÖZÜNÜ PATLATALIM DESEM ?????????? GENÇLER TİYATRO YAPABİLDİĞİNİZ KADAR ŞİDDETTEDE GAZLANSANIZ YA ????? HERKEZMİ TİYATROCU OLDU???

(Kaynak: tiyatrom, "VEDA SAYISI")

Tiyatrocular bütün bu tehlikeli hamleleri susarak izlemekle; hele hele, yukarıdaki kışkırtmanın yer aldığı "veda sayfasına" yazı yazmakla, imza koymakla, 3. Abdülhamid'in linç kışkırtıcılığına destek ve cesaret vermekte olduklarını elbette biliyorlardır. Ama bu gözü dönmüş, gözünü kan bürümüş vandalizm karşısında sessiz kalmakla sanatçı onurlarını ebediyen yaraladıklarını, "halkın umudu" olmak iddialarını (eğer hâlâ kaybetmemişlerse)ebediyen kaybetmekte olduklarını da biliyorlar mı? Hayır, bunu ya bilmiyorlar ya da (sanatçı onurlarını çoktan kaybettikleri için) buna artık aldırmıyorlar.

Bunları, kimseyi yanımıza çekmek amacıyla yazmıyoruz. (Biz, bugüne dek, herkesin safının belli olmasını sağlamaya çok çalıştık ama kimseyi yanımıza çekmeye hiç çalışmadık.) Çünkü hakikatin yanımızda olması bize yetiyor. O nedenle biz iftiracı ve linç kışkırtıcısı vandallara karşı, iki kişi olmakla bile sayımızı çok "fazla" hissediyoruz. Yanımızda kimseye ihtiyaç duymuyoruz. Kimsenin askeri olmadık, kimsenin askerimiz olmasını istemiyoruz. Ama, halk ve tarih, kimin kim olduğunu, kimin ne zaman ne konuştuğunu ve kimlerin hangi kritik zamanlarda nasıl sustuğunu doğru kaydetsin istiyoruz. O nedenle, linç kışkırtıcısı vandallara karşı oyunu "açıkça mertçe Türkçe netçe" belirtmeyen, muğlak ifadelerle iki tarafı da "idare etmeye" yeltenen karikatür insanları asla kendimizden saymadığımızı ve saymayacağımızı ilan ediyoruz.

tiyatrom.com sitesinde, "2 pişkin kedi" olarak satanist bir vurguyla nitelenen Büktel ve Bulunmaz'a yönelik linç çağrısını; Hilmi Bulunmaz'ın tek "o"lu tiyatroyun sitesinden haber aldık. Haberin Bulunmaz tarafından nasıl değerlendirildiğini görmek için, lütfen aşağıdaki başlığı tıklayınız:

3. Abdülhamid şiddeti kışkırtıyor!