13 Mart 2008 Perşembe

Cumhuriyet gazetesinden sanat haberleri

'Lüküs Hayat' 24 yaşında...

1984-85 sezonundan beri büyük ilgi gören Lüküs Hayat müzikali dün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyirciyle buluştu. Haldun Dormen'in yönettiği müzikal 24. yılını da kutladı. Müzikal 16 Mart'a kadar Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlenilebilir.

***

DT 'Köşebaşı'yla Kartal'da

Devlet Tiyatroları, "Köşebaşı" adlı oyunuyla Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla 15 Mart günü Bülent Ecevit Kültür Merkezi Sahnesi'nde Kartallı tiyatro seyircisiyle buluşacak. Ahmet Kutsi Tecer'in yazdığı, Leyla Tecer'in yönettiği "Köşebaşı", ortaoyunu özelliklerini taşıyan bir modern tiyatro eseri olarak nitelendiriliyor. Devlet Tiyatroları, burada çeşitli tiyatro eserleri sergilemeye devam edecek. (0 212 292 39 00)

***

'Mutlu Yıllar'ın galası yarın

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu'nun yeni oyunu 'Mutlu Yıllar'ın galası yarın 20.30'da Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde yapılacak. Avusturyalı oyun yazarı Peter Turrini'nin yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirisini yaptığı oyunun yönetmenliğini Zeliha Berksoy yapıyor. Oyunda, Tamer Levent ve Bilge Şen rol alıyor. Oyunun dekor tasarımı Barış Dinçel, kostümleri Başak Özdoğan Pirim, ışık düzeni Serdal Ece ve video tasarımı Enis Üçer imzalı.

***

AB'ye Damsız Girilmez

"Almanları kendi dillerinde güldüren tek Türk" olarak tanınan Muhsin Omurca 14 Mart'ta garajistanbul'da "AB'ye Damsız Girilmez" adlı tek kişilik gösterisiyle seyirci karşısında. Avrupa'da binlerce kez gösteri yapan Omurca, Türk-Alman ilişkileri, kimlikler, uyum sorunu, kültürel farklılıklar konularından yola çıkarak ele alıyor. (0 212 244 44 99)

***

'Hadi Çaman'a selam'

Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde solunum cihazına bağlı olarak yaşam savaşı veren tiyatro sanatçısı Hadi Çaman ve tiyatrosu Yeditepe'yi yaşatmak amacıyla TİM Maslak Show Center'da önceki akşam "Hadi Çaman'a Selam" adlı dayanışma gecesi düzenlendi. Gecede çok sayıda sanatçı sahne aldı. (BURAK ALİÇAVUŞOĞLU)

***

Nezihe Meriç Sempozyumu Bilgi'de

İstanbul Bilgi Üniversitesi "Edebiyattan Hayata Nezihe Meriç" sempozyumuna ev sahipliği yapıyor. PEN Kadın Yazarlar Komitesi tarafından düzenlenen etkinlik 15 Mart Cumartesi günü saat 14.00'te Dolapdere Kampusu'nda yapılacak. Nezihe Meriç'in de katılacağı sempozyum; Nezihe Meriç'in Türk edebiyatındaki yerine, yazar olarak duruşuna ve hayatına bakarak edebiyattaki dönüştürücü yönüne dikkat çekmeyi amaçlıyor. Etkinliğe, Füsun Akatlı, Selim İleri, Ülker İnce, Aslı Şengil, Birsen Ferahlı, Berat Alanyalı, Reyhan Yıldırım ve Leyla Ruhan Okyay konuşmacı olarak katılacak. PEN Kadın Yazarlar Komitesi üyelerinden Müge İplikçi, Sezer Ateş Ayvaz, Karin Karakaşlı, Özlem Yılmaz, Nalan Barbarosoğlu ve Nazan Haydari de bir yazar kadın olarak Nezihe Meriç'i yapıtlarından yola çıkarak değerlendirecekler.


(Kaynak: Cumhuriyet gazetesi, 13 Mart 2008)