26 Ocak 2008 Cumartesi

U’MUTLULUK

Hüseyin Dinç, Bulunmaz Tiyatro'nun oyunculuk çalışmalarına katılan bir oyuncu adayı. Aynı zamanda işçilik yapan Dinç, tiyatro sanatıyla uğraşmanın yanı sıra, yazın sanatıyla da ilgileniyor. Bir denemesini sunuyoruz:


DENEME


Hüseyin Dinç
26 Ocak 2008


Biçimsiz bir rüzgar vardı o akşam. Müziği biraz daha açtım; rüzgarın sesini duymamak için. Pencereden dışarı sızan müzik, rüzgarla dans eden çınar ağacını büyük bir coşkuyla selamlıyordu. Giysilerini yitirmiş de olsa, dansa kalkmıştı rüzgarla çınar.

Kahvemden bir yudum aldım. Bu mutlu manzara karşısında göz kapaklarım iyice ağırlaştı. Hangi uykuya dalmışım farkına varamadım. Sabah olduğunda yüzümde bir serinlikle uyandım. Bu benim sadık dostum Aşil’den başkası değildi.

“Hadi kalk artık, saatin farkında değil misin?” der gibiydi. Şöyle gözlerimi iyice açıp baktığımda, akşamki dans gösterisinden eser kalmamıştı. Her zamanki gibi hevesini alan rüzgarın yerinde yeller esiyordu. Ve arkasından “gitme kal” dercesine eli havada kalmıştı çınarın. Hüzün kokan bir manzaraydı bu.

Her defasında aynı son; boynu bükük kalır hep. Ama yine de yaşayacak, baharı beklemek için. Yeniden yeşerecek. Tüm şefkati ile büyütmeye başlayacak yapraklarını. Tek umudu, biz insanlar değiliz, sanırım. İnsanlar, en ufak yenilgilerde yerle bir olabiliyorken, o umudunu yitirmeyecek…