5 Ekim 2007 Cuma

Tiyatro binaları Silivri'ye taşınıyor!...

Foto: Başbakan, her zaman için Kültür Bakanı Günay'ın arkasında...


Tiyatro kamuoyu, artık üzülmesin: AKM, Muhsin Ertuğrul yada bir başka salon yıkılırsa, yenisi Silivri'de yapılacak!... Silivri "Tiyatro Serbest Bölgesi" ilan edilecek ve her türlü tiyatral yatırım için kollar sıvanacak!...

CHP'de siyasal kuluçkaya yatan Günay, siyaset yumurtlamakta zorlanınca, kendini AKP'nin sığ sularına attı... Sığ sularda bulunmasına karşın, hem kulaç atan ve hem de boğulmaktan korkan Günay, sözlerine inanacak insan bulamayınca, Silivri sahillerine dek yüzdü...

Günay'ın her derde ilaç olduğunu sanan gazeteciler de, tüm dertlerini Kültür Bakanı'na açmaktan çekinmediler...

silivriliyiz.biz'den aktarıyoruz:


KÜLTÜR BAKANI GÜNAY`DAN SİLİVRİ`YE TİYATRO SÖZÜ

2007-09-23 01: 13

Kaan Göktaş ve Dursun Özden, Kültür Sanat ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay' la görüştü.

Cumhuriyet Gazetesi Gezi Yazarı ve Silivriliyiz.Biz Köşe Yazarı, Gezgin - Yazar Dursun Özden ve Gazeteci Kaan Göktaş, Kültür Sanat ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bir araya geldi.

Günay' la Beyoğlu' ndaki Pera Müzesi' nde Cumhuriyet Gazetesi' nde yayınlanmak üzere bir röportaj yapan ikili, Günay' a Türkiye' nin turizm vizyonunu sordu.

Turizmde yapılacak hamlelerden, Türkiye' nin hangi turizm dallarında ön plana çıkarılması gerektiğine, "Atatürk' ün mirası" ndan Günay' ın AKP' ye geçiş nedenlerine kadar bir çok konunun görüşüldüğü renkli röportaj önümüzdeki günlerde Cumhuriyet' te yayınlanacak.

"TİYATRO İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ"

Röportajın sonunda Kültür Sanat ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay' a 100 Bin nüfuslu Silivri' de bir tiyatro salonu olmadığını ve ilçede okur - yazar oranının yüksek olmasına rağmen ömründe hiç tiyatro seyretmemişkişiler bulunduğunu hatırlatan Kaan Göktaş, Günay' dan Silivri' ye tiyatro istedi. Günay, geçmiş dönemlerde, hatır - gönül ilişkileri yada bürokratların araştırmadan karar alması nedeniyle 2-3 Bin nüfuslu ilçelere büyük tiyatro salonları inşa edildiğini ama 100 Bin nüfuslu ilçelerin ihmal edildiğini kabul ederek "Geçmişte bazı hatalar yapılmış. 3 Bin nüfuslu ilçede koca tiyatro salonu var. Tiyatro oynanmıyor, oynansa da kimse izlemiyor, salon nikah salonu olarak kullanılıyor. Silivri' de bunun bir eksik olduğu mutlak. Siz Silivrililer olarak sivil oluşumu tamamlayın, biz Bakanlık olarak her türlü desteği veririz. Belediye' nin de bu konuda destek vermesi gerekir." dedi.

Bakan Günay' la Dursun Özden ve Kaan Göktaş' ın renkli röportajı önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Gazetesi ile aynı anda Silivriliyiz.Biz' de de yayınlanacak.

tıkla