9 Eylül 2007 Pazar

Yayınevi, Şahnaz Çakıralp'ın kitabı için ilanla özür diledi!


Şahnaz Çakıralp'ın yazdığı "Çıplak Ayakla Yürümek" adlı kitabı basıp dağıtan bir yayınevi, satmayan kitap için gazete ilanı vererek dağıtım firmaları, dükkan ve mağazalardan özür diledi. Akademi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından verilen gazete ilanında, ''Bu kitap satmamıştır'' başlığı kullanılarak, Şahnaz Çakıralp'in yazdığı ''Çıplak Ayakla Yürümek'' isimli kitap ve yazarıyla ilgili eleştiriler yapıldı. İlanda, şu ifadelere yer verildi:

''Bu kitap, kendisini yazar olarak görmeyen birisi tarafından yazılmıştır ve zaten satılmamıştır. 6 bin adet basılmış ve dağıtılmış olup sadece 344 adet okuyucular tarafından alınmıştır. Bu kitap, okuyucular ve satış noktaları tarafından ilgi görmemiştir. Şahnaz Çakıralp'in kitabın satışı için gerek telefonla, gerekse giderek rahatsız ettiği dağıtım firmalarından, dükkan ve mağazalardan özür dileriz. Yayınevimizle resmi bir bağlantısı ve temsil hakkı yoktur. Kendisine tutum ve davranışlarından dolayı hakaret, iftira, şahsi ve ticari itibara zarar vermekten dava açılmıştır. Konu yargıya intikal etmiştir. Bu kitap, isteyen okuyuculara ücretsiz olarak gönderilecektir. Tabii yazarlık, yürek ister, ter ister, gözyaşı ister. Yazarlık, erdem ve fazilet ister.'' Yayınevi sahibi Şenol Koray Sakınmaz, Çakıralp ''şirketlerine yönelik asılsız iddialarda bulunduğu'' için kitabın satmadığını duyurmak amacıyla gazeteye ilan verdiklerini ifade etti.Şahnaz Çakıralp de, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

''Yayınevi sahibi Sakınmaz'ın ısrarlı talepleri üzerine 2004 yılında Cumhuriyet Gazetesinde çıkan yazılarımı bir kitap halinde yayınlaması için kendisi ile bir anlaşma yaptım. Bu anlaşma sonucu Sakınmaz, kitabıma 4 baskı yapmıştır. Birinci baskı 3 bin adet, diğerleri 1000 adet üzerinden yapılmıştır. Bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen bugüne kadar telif ücreti olarak bir kuruş dahi ödeme yapmamıştır.'' Çakıralp, kitabın bandrollerinin başka kitaplara ait olduğu iddiasının da var olduğunu ileri sürerek, ''Kaldı ki, satmadı dediği kitaplarımın önemli bir kısmı borcundan dolayı haczedilmiştir'' dedi.

Şahnaz Çakıralp, konuyla ilgili detaylı açıklamaları avukatlarının yapacağını da dile getirdi.

tıkla