9 Ağustos 2007 Perşembe

İRAN'DAKİ İDAM VAHŞETİ

"Öldürme, sansürün ekstrem biçimidir." / G. Bernard Shaw


Sansürcü A. Ertuğrul Timur'un sitesi tiyatrom.com'un, hiçbir kaynak belirtmeden "acilen" yayınladığı haberi, biz de, aciliyeti nedeniyle, haber unsurlarının tamamlanmasını beklemeden linkliyor ama haberin henüz kesinlik kazanmış olmadığını okurlardan gizlemiyoruz. (...)

(...) Ülkemizin bugünkü koşullarında İranlı mollalar kadar ekstrem bir sansürcü olmayan A. Ertuğrul Timur; sitesinde, daha iki gün önce "Yaşasın Sansür" diye başlık attığı halde; bugün, sansürün ekstrem biçimi olan öldürmeye karşı çıkıyor. Oysa sansürden yana olmak için mollalar da, Timur gibi (kendilerine göre haklı) sebeplere sahipler. Onlar da Timur gibi, o sebeplerin haklı olduğuna, "kendi kendilerine" karar vermişler. Sebepler (şekil) farklı olsa da, kendini "hem hakim hem cellat" olma yetkisinde görmek ve karşı tarafın sesini kısmak biçimindeki faşizm (öz), Timur'da ve mollalarda aynı.

O nedenle, Bernard Shaw'un özlü sözünü sansürcü Timur'a, mollalara ve sansür karşısında "koyunların sessizliğini" oynayan tüm tiyatrocularımıza armağan ediyoruz. (...)

tıkla: coskunbuktel.com