26 Temmuz 2007 Perşembe

Oyuncular da seçer!...


Dünya görüşü olmayan insan, yaşadığını ayrımsayamaz. Dünya görüşü olmayan oyuncu, oynadığını ayrımsayamaz...

"Dünya görüşüm yok. Ben sadece oynarım." diyen oyuncu, egemenlere hizmet eder. Finans kapitalin banka kasalarına tutsak olur!... Halka pislik kusan televizyonların düşünsel tetikçisi olur!...

tiyatrom, çok iyi bir iş yaptı ve "Yapay Seçime Hayır!" anlamı içeren bir süreç başlattı. Önemsiyor ve aktarıyoruz:


fanusundan kafasını çıkaranlara
bak deftere yazıyorum benim de görüşüm var diye mutlu olan kimselerin mutluluğunu bozmak istemem ama sağdan soldan öğrendiği solculukla ortamı şenlendirmeye ne düşünce ne de siyaset denebilir. fikrimsilerinizi kimse kabul etmediğinden herkesle kavga ederek varlığınızı göstermeye çalışmanın 25 sene öncesinin zavallığında bir hareket.buradaki saçmalığa ve kalitesizliğe olan serzenişim de benim toplumdan uzak olduğumu, yavan düşüncede oldğumu göstermez, kimin toplumla iç içe olduğunu zaten seçim gösterdi.içinizin karalığı yazınıza vurmuş, daha kötüsü beni de kararttı..
oyuncu 26.07.2007 17:12:57

yeterrr
bu neya tiyatro sitesimi sol örgüt sitesimi...yeter artık ertuğrul timur yeter...
... 26.07.2007 14:27:53

Tatlısu tiyatrocusuna
Bir önceki yazıyı yazan tatlısu tiyatrocusuna yanıt sayın Ertuğrul Timur'un yazısının girişinde vardı ama bu tiplerin yazı okuma alışkanlığı olmadığı için (Tıpkı ülkede olan bitene ilgileri olmadığı gibi) okumamış olduğu belli.İşin kalitesinden söz etmiş, tiyatroda kalite ölçüsü kumaşından dokusundan gelmez toplumsal konulara duyarlılığından gelir ve burada metasal kaliteyi bilmem ama "nitelikli" "insan duyarlılığında" bir iş yapılmaktadır. Tiyatro çocuk oyunu, atari oyunu yada eğlence aracı değildir toplumsal konular sahnede de sahne dışında da tiyatronun da tiyatrocunun da ilgi alanındadır. Eğer yine yazıları okumuş olaydı bu iki satırlık eleştirmen(!) muhafazakarlardan çok sola ve sosyaldemokratlara eleştiriyi de görürdü tabi. Bu durumda bana düşen hadi git sen kumda oyna demek. Daha az tehlikelidir. Sanatçı olmak sorumluluktur ülkene halkına ve çağına karşı sorumluluk!
Ayşenur Güner 26.07.2007 12:02:07

yazık.
güzelim tiyatro sitesine yazık olmuş bence, tiyatro yok ama laf ne çok!solun neden çöktüğünü pek de düşünmemek lazım belki de, işinin kalitesine odaklanmak yerine sürekli muhafazakarları eleştirmeyi marifet bilmekten olabilir mi?
oyuncu 26.07.2007 11:04:54

tıkla: tiyatrom