24 Temmuz 2007 Salı

Demokratik seçim yapıldı!...

Amerikan usulü seçim kampanyaları sonrası AKP, ezici çoğunlukla iktidarını korudu!...

Türk ve Kürt milliyetçilerinin faşizmi besleyen propagandaları sonucu oluşan parlamento, halkın çıkarlarına karşıt bir yapılanmayla çalışmaya başlıyor...

tiyatrom, tiyatral savaşımla siyasal savaşımın birlikte yürümesi gerektiğini muştulayan bir kampanya başlattı. Seçimleri değerlendiren bir soruşturma başlatan site; "Yapay Seçime Hayır!" düşüncesinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Seçimlerin sorgulanmasını sağlayan bu soruşturmayı önemsiyor ve aktarıyoruz:


AKP Merkez Değildir!
Şu sıralar, bizi AKP'nin merkez parti olduğuna inandırmaya çalışıyorlar. Tayyip Erdoğan'ın geçmişi, ilişkileri ve demeçleri asla unutulmasın! Milli Eğitim'de yaptıkları gözler önünde. Halkın %47'sinin seçmesi, her 2 kişiden birinin AKP'ye oy vermesi, AKP'yi merkez partisi yapmaz. Unutmayın ki, Hitler'in ve bir çok diktatörün de ardından bütün bir halk gitmişti!
Ayşenur Güner 24.07.2007 22:57:36

DTP - ÖDP
Yazılarınızda önemli tespitler var; örneğin DTP'nin, ağayla köylünün çıkarını bir görmesi, sol politikalardan uzak, kendi milli sınırlarını öne çıkarması. Ayrıca ÖDP; son seçimde takındığı tutumla bir milletvekilliği kazanmış, ama sosyalist değerlerden bir hayli yitirmiştir (Oyumu Ufuk Uras'a vermeme rağmen, bu gerçeği de yok sayamam.)
Nermin Tuğ 24.07.2007 19:31:32

Entellit
Bir çok tespitinize katılıyorum. Son derece haklısınız. 70'lerin sosyalistleri; ne yardan, ne serden vazgeçebiliyor. Yani ne düzene tam ayak uydurup burjuvalaşabiliyor, ne de sosyalist olabiliyor. Bu durumda, garip bir yeni elit oluştu. Ben buna "entel elit" yada "entellit" demek istiyorum. Sanırım, alttan gelen tatlısu aydınlarıyla genişleyecek, bir ara zümre olacaklar.
Nazan İber 24.07.2007 18:37:25

Katılıyorum
Sosyal demokratların yada sosyalistlerin sağa savrulmasını, ılımlı barışçı bir yakınlaşma diye düşünecek olsak, peki sağ neden sola adım atmıyor ki ortalarda buluşulsun. Yazdıklarınıza katılıyorum bu tavizlerle elindeki seçmeni de kaybedecekler.
Yaşar Günbay 24.07.2007 09:25:12

tıkla: tiyatrom