25 Temmuz 2007 Çarşamba

Demokratik seçim tartışılıyor!...

"Dostlar alış-verişte görsün" anlayışının ötesine geçemeyen seçim aldatmacası, alttan alta tartışılmaya başlandı. Tiyatral sorumluluğunun yanı sıra, siyasal sorumluluğunun da bilincinde olan tiyatrom, önemli bir iş yapıyor ve "Yapay Seçime Hayır!" anlamı içeren tartışma ortamının oluşumuna katkıda bulunuyor. Önemsiyor ve aktarıyoruz:


Ufuk Uras'çılar
Bu sansürü kınıyorum Tiyatrom.com bütün solun ne yaptığını şaşırdığı bu günlerde gerçek sol perspektiften konuya bakmayı başardı.
Birde bu başarı abartılıp romantikleştiriliyor. Ufuk Uras ve Tayyip Erdoğan yaşıt insanlardır. Tayyip Erdoğan 70'lerde herhangi bir genç olarak Akıncı Gençler üyesi idi bugün koca bir Türkiye'de geldiği noktaya bakınız. Ufuk Uras da 70'li yıllarda sıradan bir dev-yolcuydu gele gele geldiği nokta budur. Abartacak yüzlerce kişiyle trenle ankaraya gidecek vs vs ne var ortada bilmiyorum ama Tayyip'in başarabildiğinin yüzde birini başarsanız bu bile 3-4 milletvekili demekti. Türkiye gündemine ya sınıfsal bakınız ve solcu gibi davranınız yada böyle tatlısu solcusu olacaksanız daha büyük başarılara hevesinizi saklayınız
Ayşenur Güner 25.07.2007 21:31:51

Merhaba
sayın timur ezbere konuşmaktan ve slogan atmaktan başkabirşey yapmadı. bence ne yzadığını oda bilmiyor ülkemizde okadar güzel kalemler dururken sizi okumak vakit kaybından başka birşey değil. saygılarımla
Ferit 25.07.2007 21:18:34

HERŞEY ORTADA
Ben şuna inanıyorum.En çok eşitliğe,insanca yaşamaya, özgürlüğe,insanı insan eden özgür düşünceye muhtaç olupta sola düşman olanlarının en büyük nedeni.Bu günkü solcuların söylemleridir.Ülke gerçeği ortada insanlara bilinç verebilmenin en kolay yolu kendinizi o insan yerine koymaktır.Yoksa çok entel cümlerle insanlara yaklaştığınızda. nii diyon gardaşum anlamıyok der haklı olarak.iki solcuyu yanyana getirsen hiç bir pratik yapmadan,ayrıldıkları en küçük detay üzerinden 10 gün durmadan konuşurlar.zaten kaç adamsınız diyesi gelir insanın.Onun için ben son seçimdeki birlikteliğe, birlikte yaratmaya,paratik işbirliğe çok olumlu baktım.Çünkü sol örgütlerin %80 aynı ortak düşünce noktaları var.Bunun üzerinden hareket edip yaratıcı.memleketim doğasını doğru çözüp bir birliktelik yaratmalıdır. Yoksa herzamanki gibi herkes herşeyden şikayet etmekle kalır
Nesih Kara 25.07.2007 21:15:02

Ortak sol seçmende çatlak ve sol sansürcüler işbaşında!
Ufuk Uras mail grup moderatörleri sansürcülüğe başladı!!!
Bazı mailler moderatörler tarafından grup üyelerine gönderilmiyor. Mail grup üyesi olarak yazılan mailleri almaktayım, okumaktayım; ama benim maillerim gruba gönderilmemekte. En son aşağıda okuyacağınız sansürlendi.
Bir sol grupta sansürcülüğün hiç bir mazeretini kabul edemiyorum. Biz generallerin darbesinde susmadık 2 moderatörün sansürüyle mi susturulacağız? Bu sansürlemeler suskunluğu değil; tersi farklı zeminlerde sesimizi yükseltmeyi getirir ki, bu da olumlu bir durum olmasa gerek. Sansürcü moderatörlere karşı özgürce tartışmak üzere, herkesi bu alana davet etmekteyiz.

ORTAK SOL SEÇMENDE İLK ÇATLAK: URAS - DTP İLİŞKİLERİ NASIL OLMALI? VE DTP'YE BAKIŞTA FARKLILIKLAR ÜZERİNE GRUBA YAZDIĞIM VE SANSÜRLENEN E-MAİLİM;

Görülen şudur ki Ufuk Uras yada ortak sol aday konusunda bir araya gelenler, belli konularda henüz ortak politika geliştirememiş.
Örneğin bir arkadaşımız Ufuk Uras'ın seçilen DTP'lilerle birlikte mücadele etmesi gerektiğini öne sürerken, bir diğeri DTP'lileri Kürt milliyetçiliğiyle nitelemekte. Bir başkası ise "ezilen halkların milliyetçisi mi?" olur diyerek; DTP'li herkesi doğal yoldaşları saymakta. Konuya gerçek bir sosyalist gibi, yani sınıfsal bakılmaktan vazgeçildiğinden beri, Kürt konusu ve daha bir çok konuda ne diyeceğimizi, nasıl tavır alacağımızı şaşırmış durumdayız arkadaşlar.
PKK (yada DTP farketmez) sınıfsal mı yaklaşıyor? DTP'li adaylar içinde işadamı da vardır. İşadamı da Ufuk Uras'ın yada bizim yoldaşımız mıdır? Daha önce Kürt hareketinden çıkanlar Fazilet Partisi yada SHP ile işbirliği ile meclise, yada belediyeye girmemiş midir? Amerika'yla ilişkileri iddia edilirken, PKK (yada DTP)'den Amerikan emperyalizmine karşı bir tek açıklama yapılmış mıdır? Önder imamları ile bugün PKK'nın geldiği nokta, soldan çok uzak, sadece ve sadece bir Kürtçülük mücadelesi değil midir? Kürt köylüsünün, işçisinin çıkarıyla, Kürt ağasının, işadamının çıkarını aynı savaşta, mücadelede birleştirebilmiş bir hareket, sınıf hareketi yada sosyalist olabilir mi? Ezilen halkların milliyetçi yada ırkçı olamayacağını kim söylemiş? En ezilen halklardan, Musevi halkların tarihte milliyetçi, etnik kökenci girişimleri de mi hatırlanmıyor? Ezilen halkların bağımsızlık mücadelesi yada karşı mücadelesi eşittir; sosyalizm demek değildir. PKK (yada DTP) siyasal kimliğini net koyup, gerici güçlerle yada düzen partileriyle işbirliğinin özeleştirisini vermeden, iddialara karşı Amerikan emperyalizmine karşı somut bir açıklama getirmeden, kim onları sosyalistlerin kucaklamasını bekleyebilir?
Ufuk Uras'ın karşısına rakip çıkarmadılar diye şükran duyup, bu sol hareketi yada meclise giren biricik ortak sol adayı DTP' nin minnetine mi terkedeceğiz?
Ertuğrul Timur 25.07.2007 21:07:12

Türkün demokrasiyle imtihanı
seçimlerin açıkça ortaya koyduğu bir sonuç var: Türk halkının ideolojisinin önüne geçen kaygısı; karnını doyurmak!halkı "fikrini satmak"la suçlamadan önce, oturup bir düşünmek lazım. bu halkın karnı doymalı ki,kafası çalışsın, kafası çalışsın ki, kafası doldurulabilsin.kafası doldurulabilsin ki, daha sonra "kurtarıcım" dediği adamın ülkesini karış karış sattığını görebilsin.
sitenin videolar kısmındaki görüntülerde de görülüyor ki, türkiyede demokrasi sindirilememiş. halk oy verdiği için hür iradeli sanıyor kendini,oysa ki kime oy vereceğini iradesi değil de, karnını doyurma içgüdüsü belirliyorken, demokrasiden söz edilemez.ki sorun partisinin adında "halk" olan partinin, "biz doğudan oy beklemiyorduk zaten" dediği noktada başlıyor zaten.sosyalizmden bahsedilecekse bu sosyalizmi anlayan kesime yönelik olmamalı. sosyalizmse, anlamayanı da anlayacak konuma getirmek gerekir."anlamıyorlar" diyip arkasını dönüp, anlayanlarla yetinmenin hiçbir kabul edilebilir yanı yok.
herkesin fikirlerini hür bir şekilde ifade edebilmesi bakımından, bağımsızların meclise girmesi çok umut verici. ancak bu "bizim de hakkımız" tavrının altından gene "ırka dayalı milliyetçilik" çıkması korkutucu. boşaltılmış kafalar,korkutulmuş insanlar, dini ve milliyetçi sömürüye çok açıklar.x partisinin ne kadar oy aldığından çok, akpnin arkasındaki bilinçsiz destek sorgulanmalı.ülkede ideoloji sahibi, "aa bu parti ne kadar çok bayrak asmış, onlara oy vereyim" demeyecek insan sayısı belli.
halkın eşitliği,ayrılmaması gibi fikirleri savunması gerekenlerin, elit kesime oynaması ve haklarını savunması gereken kesimi, kendini emperyalizmin kucağına atan bi partiye itmesi de gösteriyor ki, partilerin, ve ideolojilerinin altı çok boşalmış.adnan menderesle siyasetimize giren dini sömürü ve amerika yalakalığı gene gündemde.milliyetçilik kılıfına sığınarak "ordu kurtar bizi" diyenler,sevdiklerini savundukları vatanlarına en büyük kötülüğü yaptıklarının farkında değiller.ordunun her müdahalesi, demokrasiye, ve siyasi sahneden püskürtülmüş gençliğin tekrar fikir sahibi olma çabasına kasttır.
eleştirmek yerine bir şeyler yapmanın tam da vakti galiba.
İlkim Karakuş 25.07.2007 16:29:49

Halk kendi çözümünü üretecektir
AKP nin büyük oy patlaması aslında Tayyip ve tayfasının başarısı değil varoşların patlamasıdır. Tayyip ve tayfasının umut olmadığı ve kimlere hizmet ettiği ortaya çıktıkça varoşlardaki bu patlama farklı yerlere doğru kayacaktır. İşte o patlamalar yaşanmaya başlandığında ise bu entel sol ve sosyal demokratlar ağızları açık şaşkınlıkla izleyici kalacaktır. 70'lerin Burjuva patentli sosyalizmi iflas etmiştir bundan sonrası sosyalizmin gerçek sahiplerinin kendi reçeteleri ve mücadeleleri ile uyanış dönemi olacaktır. Ayrıca bu dönemde Türk ve kürt faşizmi mecliste deşifre olacaktır umudundayım.
Alper 25.07.2007 14:18:24

tıkla: tiyatrom