18 Haziran 2007 Pazartesi

Tuna Kiremitçi duaya başladı!

Edebiyat piyasasının jönü Tuna Kiremitçi, her elini attığı konuyu kitaba, her kitabı da servete dönüştürebilecek denli bağları kuvvetli biri!...

Bize bir e-posta yollayan
www.vesaire.com, Tuna Kiremitçi'nin Dualar Kalıcıdır kitabını öneriyor ve okurlarımıza da önermemizi istiyor. Biz de kitabın adının bulunduğu yere tıklıyoruz ve karşımıza çıkan "Tuna Kiremitçi hakkında" yazısını okuyoruz:


Tuna Kiremitçi, Şubat 1973'te Eskişehir'de doğdu. İlk şiirleri, Galatasaray Lisesi'nde okuduğu sırada Varlık dergisinde yayımlandı (1991). 1994 yılında 'Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü'ni kazandı ve aynı yıl ilk şiir kitabı olan 'Ayabakanlar' okuyucuyla buluştu.

1997'de 'Erguvan Balkan Şiir Ödülü'ni Bosnalı şair İzzet Sarayliç'le paylaşan Kiremitçi, sonraki yıllarda Varlık, Gösteri, Milliyet Sanat, Kitap-lık, Nar, Sombahar ve Aykırı gibi dergilerde şiir ve denemeleriyle göründü. 1998 yılında ikinci şiir kitabı olan 'Akademi' yayımlandı.

2002 yılında ilk romanı 'Git Kendini Çok Sevdirmeden' yayımlandı ve o yılın en önemli edebiyat olaylarından biri olarak kabul edildi. 2003'de ise ikinci romanı 'Bu İşte Bir Yalnızlık Var' yine geniş bir okuyucu kitlesiyle buluştu. Bunu 2005 tarihli 'Yolda Üç Kişi' adlı roman izledi.

Tuna Kiremitçi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sinema eğitimi görmüş, senarist ve yönetmen olarak üç kısa filme imza atmıştır. Ayrıca, kendi kurduğu Kumdan Kaleler topluluğuyla 1996 tarihli bir rock albümü ('Denize Doğru') hazırlamış ve bu albüme şarkı yazarı, solist, gitarist ve aranjör olarak katkıda bulunmuştur. Günümüzde de müzik yaşamını solo çalışmalarla sürdürmektedir.

Dünyalar güzeli bir de oğul babasıdır.

Ödüller:
-1994:Yaşar Nabi Nayır
Gençlik şiir ödülü
-1997:2.Balkan Şiir Günleri
"Genç Erguvan" Ödülü
-2003:Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Yılın Yazarı Ödülü
-2004:İstek Vakfı
Yılın Yazarı Ödülü
-2005:İTU EMÖS
Yılın En İyi Yazarı Ödülü


Bugünlerde elimizden düşüremediğimiz "erguvaniler" kitabından bir alıntı yapmak istiyoruz:


(...) Malik Yolaç'ın kızı Merve Yolaç'ın Arıklı'dan önceki eşinden olan Yasemin de Tuna Kiremitçi'yle evlenmiştir. Hipermarketlerde, otogarlarda satılan kitapların yazarı, naylon şöhret Reklamcı Tuna Kiremitçi'yi hangi mekanizmalar şöhret yapmıştır? Bu işleri tesadüf mü sanıyorsunuz yoksa... (...) (Bkz: erguvaniler / Türkiye'de İktidar Doğanlar - Tayfun Er / Duvar Yayınları)