13 Mayıs 2007 Pazar

tiyatronline yalan söylüyor!

"TÜRKİYENİN (TÜRKİYE'NİN olacak - OYUN) TİYATRO PORTALI

Birbirinden Değerli Yazar ve Eleştirmenleriyle Türk Tiyatrosunun (Tiyatrosu'nun olacak - OYUN) İlk ve Tek İnternet Yayın Organı ('Tek' sözcüğü kaldırılacak - OYUN) http://www.tiyatronline.com/ 10.Yılındı (yılında olacak - OYUN) Yine Tiyatro Severle Birlikte..."

Yukarıdaki yazıyı Tiyatral İstanbul'dan aldık... Yanlış yapmayalım diye, olduğu gibi kopyaladık...

Türkiye'NİN bölünmesinden korktukları için (TÜRKİYENİN) olarak bileşik yazdıkları ve yukarıdan virgül kullanmayı istemedikleri bir sözcükle yazılarına başlayan TIYATRONLINE'cılar, sitelerine uygun gördükleri (ONLINE) sözcüğünü içeren adla, ne denli Kemalist olduklarını, zaten kanıtlıyorlar!

"Türk Tiyatrosunun"da da; yukarıdan virgül (Tiyatrosu'nun) kullanmadıklarına göre, sanırız, bu sitede virgül kıtlığı var!

İmdi, gelelim, zurnanın "zırt" dediği yere:

"Türk Tiyatrosunun İlk ve Tek İnternet Organı..."

"Türk Tiyatrosunun İlk ... İnternet Organı..." olabilir. Ne var ki, "Tek" değil!

tiyatrodergisi.com.tr, tiyatrom.com, tiyatroevi.com, tiyatrodunyasi.com, kesintisiztiyatro.com, coskunbuktel.com, bulunmaztiyatro.com, tiyatroyun.com ve usumuza gelmeyen başkaları...

tiyatronline, yalan söylüyor!!!

tıkla: Tiyatral İstanbul

Güncelleme: Coşkun Büktel'den gelen uyarı; "Bence, tiyatronline yalan söylemiyor, sen yanlış yorumluyorsun. 'Birbirinden değerli'(!) onca yazar ve eleştirmene sahip olmakla övünmelerine rağmen, daha imla sorunlarını bile çözememiş olan ve kendilerini lanse ettikleri logo ve slogan cümlelerinde dahi bir sürü yanlış yapan başka bir tiyatro sitesi bulmak imkânsızdır. Yani evet, logo ve slogan yazarken bile bu kadar çok yanlış yapabilen Türkiye'deki (hatta belki de yeryüzündeki) ilk ve tek site tiyatronline'dır. Yani 'ilk ve tek' oldukları yalan değildir. Bence tiyatronline'dan ve okurlardan özür dilemelisin."

Düzeltme ve özür: Başta tiyatronline olmak üzere, Coşkun Büktel ve diğer okurlarımızdan özür diler, tiyatronline'ın ironik anlatım biçimini kavrayamadığımız için durumu düzeltmek isteriz...