16 Mayıs 2007 Çarşamba

'ANTİ FAŞİST BİLDİRİ'

Faşist otoriteyi ve onun silahlı bekçilerini tanımıyoruz.

Sosyal ve hukuk devleti olma niteliklerine sahip olamayan yönetim ve onun ezici zihniyetini yansıtan polise bizi ezme hakkı vermeyeceğiz.

Taksim direnişi bunun en güzel kanıtı olmuştur. Taksimde, otuz yıl önce verdiğimiz şehitlerimizi anmak isteyen emekçilere yapılan zulüm, çoktan dolmuş olan bardakta, bizi boğmak isteyen egemenlerin niyetlerini apaçık ortaya koymaktadır. Ancak egemenler bununla da yetinmemişlerdir.

Ankara Üniversite Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde 3 Mayıs günü sağ görüşlü öğrenciler türkçülük bayramını kutlamak için toplanmış ve polis desteğinde, sol görüşlü öğrencilere saldırıda bulunmuştur. Sağcı öğrenciler polis güvenliğinde dışarı çıkartıldıktan sonra, faşizmin istediği ortam sağlanmış oldu. Artık polis, solcu öğrencilerle başbaşa kalmıştı. Öğrenciler, uğradıkları saldırıyı protesto etmek hakkını elllerinden almak isteyen polis tarafından binada kıstırıldı, biber gazlarıyla boğuldu, bazı öğrencilerin kafasında şişeler kırıldı ve kafasına biber gazı isabet eden bir aradaşımız hastaneye kaldırıldı ve kafasına on beş dikiş atıldı.

tıkla: D.T.C.F.