28 Mayıs 2007 Pazartesi

14. Çocuk Oyuncular Festivali sona erdi

Çocukların festivali sona erdi.

16 Mayıs 2007 Çarşamba günü kent kortejiyle başlayan "14. Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali" 27 Mayıs 2007 akşamı sona erdi.

11 gün süresince Kocaeli’nin parklarında ve sahnelerinde oyunlarını oynayan 17 grup, toplam 23 oyun oynayarak festivali tamamladılar.

Çocuk oyunculardan oluşan katılımcı gruplar aileleri, seyirciler, kent protokolü ve konuklarla birlikte gerçek bir şenlik yaşadılar.

Kocaeli’de yapmak istediğimiz şey aslında sanatın bir eğitim aracı olarak değerlendirilmesidir. Özellikle son yıllarda okullarda artış gösteren terör, uyuşturucu, pornografi gibi sorunlar ile baş edebilmek için güzel sanatlardan ve sportif etkinliklerden yardım isteyebiliriz. Bunun ne şekilde olacağını uygulamalı olarak gösteriyor bizim festivalimiz. Organize olarak ciddi bir şekilde projelendirilir ise sonuçta öğrencileri, yöneticileri, öğretmenleri ve halkımızı mutlaka mutlu edecektir.

Bu proje Türkiye genelinde tüm illerde ve ilçelerde uygulanabilecek gurur verici, kolay, düşük maliyetli bir kurtarma projesidir.

Destek veren ve katılan tüm çocuklarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum.

KOCAELİ BÖLGE TİYATROSU
GENEL SANAT YÖNETMENİ
BURHAN AKÇİN