4 Nisan 2007 Çarşamba

Bir garip mektup

Bugün (4 Nisan 2007) "Sosyalist Tiyatro" (sanatmuhaliftir3@gmail.com) "imzası" ile bir e-posta geldi...

Garip bir mektup olmasına karşın; Türkiye tiyatrosunun çürümesi, küflenmesi ve intihar etmesinin, nerelere dek "sıçradığı" konusunda az çok görüş vermesi nedeniyle, olduğu gibi yayımlıyoruz:

GÜN KARŞI KOYMA GÜNÜDÜR!

Karanlık iktidara dur diyebilecek sivil güçler bir bir susturuluyor. Amerika destekli Ilımlı İslamlaştırma projesinin taşeronu satılmış AKP karanlık emellerine ulaşmak için son dakika operasyonlarıyla muhalif odakların üstünde
faşizan baskılara başladı

Medyayı ya satın aldı ya el koydu. Muhalefet hareketleri sindirdi. Karanlık iktidarını cumhurbaşkanlığı ve ikinci kez iktidar olarak perçinlemesi ile dönüşü olmayan noktalara doğru götürmeye hazırlanıyor.

Buna karşılık bazıları çözümü ulusalcılık şemsiyesi altında bir başka faşizme sürüklenmekte arıyor.

Oysa çözüm aydınlıktadır, çözüm güdümsüz muhalefettedir, Çözüm aydınlarımızda, gençlerimizde ve sanat dünyamızdadır.

Ya şimdi direneceğiz ya da artık susmak zorunda kalacağız

Şimdi ağzından salyalar akıtarak ellerini sanat kurumlarımıza diktiler. AKM ve Harbiye başlangıçtır. Buna direnmezsek ülkede her tür sanatsal yapılanmayı bir bir göçertmek, yerlebir etmek ve kendi güdümlerine almak isteyecekleri gün gibi açıktır. Geri planda hazırladıkları alternatif sanatçı(!) takımı gerici belediyelerin himayesinde hazırlanıyor. Fetullah hocaefendilerin ayağına gidip oyun sahneliyor ve yarınki Türkiye'nin sözde sanatçıları olarak görev alacakları günü bekliyor, beklemekle kalmayıp daha şimdiden sanat dünyasında sıyrılmaya çalışıyor.

Şimdi toplumsal muhalefeti sanat cephesinden yakma zamandırı. Kaybedecek bit,r tek gün daha yoktur.

TÜM SANAT DÜNYASINI, SANATSEVERLERİ, AYDINLARI, SOSYALİSTLERİ VE TÜM HALKIMIZI YARIN SAAT 11.30 DA HARBİYE MUHİSN ERTUĞRUL SAHNESİ ÖNÜNDE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ.

ÇÜRÜK YUMURTALARINIZI ALIN GELİN! İÇERDE SANATA SALDIRANLAR BİNAYI İHALE EDENLER YA ORADA BOĞULACAK YA DA ÇÜRÜK YUMURTALARIMIZA MARUZ KALACAK. TESLİM OLMAK BU KADAR KOLAY OLAMAZ!

KARANLIĞA HAYIR MUHALİF SANAT CEPHESİ SİZİ DİRENMEYE VE BİRLİK OLMAYA DAVET EDİYOR

BU TÜRKİYE TARİHİNİN BİR DÖNÜM NOKTASINDA MEŞALEYİ YAKMA GİRİŞİMİDİR.

KAHROLSUN SANAT DÜŞMANLAR

KAHROLSUN GERİCİLER

YAŞASIN BAĞIMSIZ AYDINLIK HAREKATIMIZ !