8 Şubat 2013 Cuma

Cemal Bulunmaz, Petersburg'da olağanüstü fotoğraflar çekiyor!...

Yukarıdaki fotoğrafta görünen hücumbot, Petersburg kentinde bulunan fuar alanının önünde bir heykel gibi duruyor. Üzerinde "orak çekiç" simgesi bulunan hücumbota "1941-1945" rakamları eklenmiş. Ben, bu hücumbot hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmamakla birlikte, üzerindeki simge ve rakamlara baktığımda, bu "heykel"in, Alman Faşizmi ile bir kapışmaya giriştiğini anlıyorum. 

Petersburg kentinden Türkiye'ye, Türkiye'deki tiyatro hayatına baktığımda, Rusya hakkında sımsıcak ve Türkiye hakkında çok soğuk düşlere kapılıyorum. Türkiye'deki tiyatro esnafı LİNÇÇİ!

Hiçbir zaman için yayınlanması gerektiği tarihte yayınlanmayan tiyatro dergileri ve bu dergilere reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı, ulufe) veren resmî tiyatro kurumlarının beyzadeleri gözümün önüne geldikçe, başım ağrıyor, gözlerim kararıyor ve mide bulanıyor... 

Oysa, Petersburg kenti başta olmak üzere, Rusya'daki tüm tiyatro dünyasında, dergiler tam zamanında yayınlanıyor ve en önemlisi burada tam tamına 1100 KİŞİLİK KİŞİLİKSİZ ALÇAK KİŞİ herhangi bir LİNÇ KAMPANYASI düzenleme planı yapmıyor.

İyi ki, yanımda oğlum Cemal ve buradaki yoldaşlarım var. İyi ki, birkaç gündür Petersburg'un bilim, estetik, kültür, sanat, tiyatro kokan havasını ciğerlerime uzun uzun çekiyorum. İyi ki, doğal ve toplumsal ortamı fotoğraflarla belgeleyen oğlumla yürüyorum!...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz